Headhuntet på Twitter: Sandie drages af at udlevere sig selv

En ærlig skarpsindighed på Twitter har skaffet Sandie Westh et stort publikum – og et job som radioreporter. Hvad er hendes hemmelighed?

Ny radioreporter på DR MAMA, Sandie Westh, blev opdaget af sine nye arbejdsgivere på sin Twitter-profil (Foto: Andreas Kousholt)

Det startede egentlig bare som god underholdning, da 26-årige Sandie Westh begyndte at bruge Twitter tilbage i 2009.

- Jeg fik en masse grineren små hverdagshistorier om, hvad folk går og laver, men så begyndte jeg at kommunikere med folk derinde, og så begyndte det at tage fart, fortæller Twitter-brugeren, der studerer antrolopologi i dag, og netop kan kalde sig nyslået radioreporter på ungdomskanalen DR MAMA.

Det skyldes især hendes evne til at være sjov, ærlig og lynhurtig på Twitter, der blandt andet resulteret i ytringer som denne:

- Det afhængighedsforhold jeg har med min telefon er intenst, men det jeg har med min oplader, det er direkte latterligt, kan det for eksempel lyder fra @SandieWesth.

Eksplicit og kortfattetDen opsnappede en redaktør på DR og Sandie blev inviteret til casting. Sandie Wesths stil, der på kort tid har genereret over 10.500 tweets og over 1.300 følgere – en iøjnefaldende bedrift, når man ikke hedder Lasse Rimmer eller Anders Breinholt og ikke er kendt i det hele taget. Men hvorfor overhovedet ytre sig over for en masse mennesker, som man ikke nødvendigvis kender personligt?

- Det der er umiddelbart drager mig er muligheden for at være fuldstændig eksplicit, og man skal ikke skrive en stil, men kan være meget kortfattet. Det drager mig lidt at udlevere mig selv og være personlig og få respons, fortæller Sandie Westh, der tweeter omkring otte gange om dagen nogle gange mere.

Færdig med Facebook

Ud over Twitter er Sandie Westh også tilstede på andre tjenester som Tumblr, Instagram og Facebook. Men sidstnævnte er gledet i svinget for superbrugeren af sociale medier. Fotos af babyer og nybagte speltboller er ikke Sandie Westh, som hun siger:

- Det er typisk glansbilleder på Facebook. Jeg kan godt lide, når folk er ufiltrerede på den der selvudleverende ironiske måde. På Twitter gider folk ikke dine speltboller, men man vil gerne høre, hvis du har hældt seks dl vand i stedet tre for i dejen. For bommerterne er sjove og genkendelige for andre mennesker.

Bekymret omgangskreds

At være @SandieWesth er en livsstil, der kommer til udtryk på busstoppestedet, imens Sandie venter på bussen, det kan også være imens hun sidder derhjemme med en kop kaffe – eller under den kedelige forelæsning. Det er en livsstil, der snildt kan tage et par timer om dagen og nogle gange mere. Det har fået Sandie Wesths familie og venner til at blive bekymret for tidsforbruget.

- Men nu hvor de kan se, at jeg faktisk har fået et job på det, er det faktisk okay, griner Sandie Westh, der er en del af teamet på Eftermiddagen på MAMA sammen med Mikkel Borg (@Mikkelborg) og nyopstartet vært Andrew Moyo (@MandrewMoyo).

Læs mere om værterne her. Eftermiddagen på MAMA sender fra på mandag kl. 14.

Facebook
Twitter