Heftig kritik af Reimer Bo efter Stein Bagger-interview

Reimer Bo Christensen er udsat for hård kritik efter interviewet med Stein Bagger. Han beskyldes for at have habilitetsproblemer og for selv at tjene penge på interviewet.

DR-værten Reimer Bo Christensen er kommet i heftig modvind, efter at han interviewede den kriminelle, bedrageridømte Stein Bagger i en time i tv-primetime søndag aften.

Især B.T. har været efter ham, og det er ikke småting, Reimer Bo beskyldes for. Senest har avisen afsløret, at Reimer Bo Christensen i to omgange har været ansat af IT Factory, hvor Stein Bagger var direktør.

27. november 2008 var han ansat som vært en hel aften, da IT Factory blev kåret som årets entreprenørvirksomhed ved en stor gallafest betalt af revisionsfirmaet Ernst and Young. Kun fire dage senere var Reimer Bo ordstyrer, da Bjarne Riis på et pressemøde præsenterede IT Factory som ny sponsor for Riis' professionelle cykelhold.

Habilitetsproblem

Ifølge professor i Journalistik på Roskilde Universitet, Jørgen Poulsen, giver det både Reimer Bo og DR et habilitetsproblem.

- Det er et stort problem for DRs troværdighed, når en interviewer har medvirket til at hylde sin modpart offentligt. Man kan endvidere få den tanke, at Reimer Bos forhåndskendskab til Bagger har bidraget til, at Bagger har stillet op til interviewet, og Reimer Bo har dermed gjort sig umulig som neutral og kritisk interviewer, siger Jørgen Poulsen til B.T.

Reimer: Det var freelancearbejde

Kritikken af Reimer Bo Christensen stopper dog ikke her. Reimer Bo oprettede nemlig et selskab til lejligheden, så han kunne sælge interviewet til DR. Og dermed tjene lidt ekstra penge. Ifølge B.T. er der tale om mere end 100.000 kroner.

- Nu er det jo sådan, at jeg er freelanceansat hos Danmarks Radio. Jeg laver 21 Søndag som vært, og så laver jeg freelancearbejde for DR ved siden af. Jeg har blandt andet lavet udsendelser i forbindelse med Dronningens fødselsdag og interview med prinsesse Alexandra, har Reimer Bo sagt til B.T.

DR direktør: Sker ikke igen

Selv om værten altså ikke ser noget problem i den sag, er DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup af en anden overbevisning. Han sætter nu en stopper for, at man som ansat kan tjene penge ved siden af ved at sælge noget til DR.

- Den model, hvor man aftaler en freelanceopgave med DR og efterfølgende får et fast job og alligevel får betalt freelanceopgaven ved siden af sin faste løn, er usædvanlig, og det kommer vi ikke til at se igen, siger Ulrik Haagerup til B.T.

Kritiker: Tandløst

Selve interviewet med Stein Bagger har Reimer Bo også fået på puklen for. Han er blevet beskyldt for ikke at være kritisk nok. I en tv-klumme 18. maj i Berlingske Tidende lyder det blandt andet:

- Så meget for den frie vilje, og så meget for Christensens journalistiske vid og bid, der på intet tidspunkt var andet end tandløst.

Den bedste

Også B.T. har været efter Reimer Bo, der dog mener, at interviewet og opfølgningen i 21 Søndag bagefter viser, at der blev gået kritisk til Stein Bagger. Og han har da også et bud på, hvorfor det var ham, Stein Bagger valgte at blive interviewet af

- Jeg tror, han valgte mig, fordi han mener, jeg er den bedste til det, siger Reimer Bo ifølge Ekstra Bladet.

I Ekstra Bladet gav tidligere Cavling-vinder, John Mynderup, interviewet nul stjerner i sin anmeldelse, mens it-bloggeren Dorte Toft, der var med til at afsløre Stein Baggers svindel, er mere lempelig i sin kritik.

Toft: Burde være en anden

Hun kalder det "godt gået" af Reimer Bo at få interviewet hjem, og selv om opgaven var svær, fik Stein Bagger det lige let nok, mener Dorte Toft.

- Umiddelbart ville jeg dog have ønsket, at det var en af de journalister, der har gjort det bragende godt med Bagger-sagen, efter den eksploderede, som sad i interviewerens stol. Det havde gjort friløbet, hvor det opstod, sværere, har Dorte Toft skrevet på sin blog under overskriften "Bagger, Bubber og Bo samt et spektakulært show".

851.000 mennesker så med søndag klokken 20 på DR1, da Stein Bagger gav sit første interview, siden han blev dømt for at have svindlet for mere end 800 millioner kroner.

Facebook
Twitter