Her er årets 10 deltagere i Gift ved første blik: 'Jeg drømmer om hele pakken'

'Gift ved første blik' er tilbage med sæson syv og ti håbefulde singler.

Forestil dig, at du står ved alteret i hvid brudekjole eller dit stiveste jakkesæt. Overfor dig står der en person, som du aldrig har mødt eller set før.

Du kender ikke personens stemme, fortid, vaner, duft, livret - knap nok fornavnet. Og nu skal I sige ja til hinanden.

Forestil dig så, at I de næste fem uger skal leve tæt sammen, dele følelser, seng, opvask og bad, mens et kamerahold dokumenterer jeres op- og nedture.

Giver det dig lyst til at løbe skrigende bort?

Ikke hvis du spørger de knap 300 modige danske singler, som tidligere i år sendte en ansøgning ind til 'Gift ved første blik' sæson syv.

De har alle drømt om at lade det være op til et ekspertpanel at finde deres eneste ene. Og ud af de 300 singler er det nu lykkedes for eksperterne at matche fem par. Det er blandt andet sket på baggrund af uddybende personlighedsskemaer, psykologsamtaler, udtalelser fra familie og venner og besøg i private hjem.

Som noget nyt er der i år også skruet helt op for, at der skal være seksuel kemi mellem parrene baseret på fysiske ønsker.

Men ét er data og deltagernes egne ord. Noget andet er alt det, de ikke siger.

Det er adfærdspsykolog Annemette Staal specialist i at aflæse. Hun er en af årets nye eksperter i 'Gift ved første blik' og har været ude at besøge udvalgte ansøgeres hjem og kigge i deres køleskabe for at få et mere nuanceret billede af dem som personer.

Ny i ekspertpanelet er Annemette Staal, som er adfærdspsykolog og ekspert i adfærdsdesign. Hun er forfatter til bogen 'Valdemar elsker broccoli' fra 2020, som handler om, hvordan små ændringer i den daglige adfærd kan skabe store forandringer i et parforhold. (Foto: © Line Thorø Østerby, Thorø Foto)

- Vi mennesker tror selv, vi er meget bevidste om de beslutninger, vi træffer. Men faktisk siger man, at vi 50-95 procent af tiden handler ubevidst. For eksempel er vi slet ikke så bevidste om, hvem vi skal danne par med, siger hun.

Adfærdspsykolog Annemette Staal forklarer, at den måde, vi gerne vil fremstille os selv på, ikke nødvendigvis stemmer overens med den person, vi viser i vores ubevidste adfærd.

Er du typen, der slukker lyset, når du går ud af et rum? Hænger der en cykelhjelm i entreen? Skal gæster tage sko af, før de går ind? Hvor mange apps og streamingtjenester har du? Det er alt sammen noget, hun tager i betragtning i forhold til matchmaking.

Hvorfor er det vigtigt i forhold til at finde en partner?

- Måske tænker du selv, at du er et super aktivt menneske, men hvis du har en kæmpe flydesofa og alle streamingtjenester, kan det være tegn på noget andet. Og derfor skal du måske matches med en mere hjemmehyggetype, som elsker at se serier.

Det samme gælder vores adfærd, der typisk kan foregå, når vi er hjemme, og ingen ser os - vores guilty pleasures. Dem opdager Annemette Staal desværre også.

- Der er mange, der siger "jeg har ingen guilty pleasures", men hvis hele grøntsagsskuffen i køleskabet er fyldt med ostehaps, chokolade eller Pepsi Max, giver det et andet billede.

Nu har du været hjemme hos alle ti af årets deltagere. Har de noget tilfælles?

- Som psykolog tænker jeg, de har personlighedstræk omkring åbenhed. Der er virkelig meget på spil, når vi går ind i en kærlighedsrelation med et andet menneske, og nogle vil kalde det modigt at melde sig til sådan et eksperiment. Det har de her ti deltagere tilfælles. De er åbne og modige.

Og nu er det slut med ventetiden. Her er de ti deltagere af årets 'Gift ved første blik' sæson syv - i tilfældig rækkefølge:

Pernille

28 år, efterskolelærer, bor i Horsens

- Jeg drømmer om at finde kærligheden. Jeg føler, jeg har prøvet at finde den andre steder, men det bare ikke er lykkedes. Jeg har en tendens til at smide ting væk ret hurtigt, og hvis der bare er det mindste, der ikke fungerer, er det ud til siden og så videre. Det kan man ikke bare i det her eksperiment, og det ser jeg som en god udfordring.

Har du haft lange forhold før?

- Jeg har haft et forhold på tre-fire år.

Hvad håber du at opnå?

- Jeg drømmer om hele pakken. At finde ham jeg kan forblive gift med, få børn med, at bo i et dejligt hus og nyde livet sammen. Til gengæld drømmer jeg overhovedet ikke om at komme i fjernsynet.

Morten

45 år, selvstændig, bor i Søborg

- Jeg sad i coronatiden og tænkte: "Vi må ikke gå ud, jeg kan ikke møde mennesker, jeg må ingenting." Jeg var ikke lige var klar over, hvordan jeg skulle finde mig en kæreste, så derfor tilmeldte jeg mig.

- Jeg har været i et ægteskab og nogle forhold før, så måske er der nogle eksperter, der er bedre til at matche, end jeg selv har været.

Har du haft nogle bekymringer ved at melde dig?

- Jeg har hele tiden tænkt, at hvis jeg nogensinde skulle være med i et realityprogram, eller hvad man nu kalder det her, så bliver det 'Gift ved første blik'. Jeg har set to sæsoner, og det virker til at foregå under forhold, som jeg er tryg i.

Samantha

29 år, fysioterapeut, bor i København

- Jeg har meldt mig for at få en spændende oplevelse og forhåbentligt møde manden i mit liv på en anden måde end Tinder, diverse apps og dates, hvor der ikke har været så meget held. Det er noget tid siden, det har ramt pote. Da jeg sendte ansøgningen ind, troede jeg ikke, jeg ville nå så langt, så det er en kæmpe overraskelse, at der er et match.

Hvad drømmer du om?

- Manden i mit liv. At jeg finder min person - ham jeg ikke kan undvære.

Carsten

59 år, socialpædagog, bor i Skanderborg

- Jeg har meldt mig til programmet, fordi jeg gerne vil lære noget om mig selv i en par-situation. Det her bliver jo mit første ægteskab, og det bliver så fedt at opleve det på den her måde. Jeg er jo alderspræsident for alle sæsoner, så jeg håber, det giver mig mere erfaring end andre.

Har du set de andre sæsoner af 'Gift ved første blik'?

- Ja, jeg har kørt dem alle igennem fra ende til anden. Så jeg vidste, hvad jeg gik ind til, da jeg sendte ansøgningen.

Hvad glæder du dig mest til?

- Hele forløbet. Både at blive gift og de fem uger, der følger efter.

Christina

53 år, læsevejleder, bor i Vejle

- Jeg har meldt mig, fordi jeg er træt af diverse datingapps. Jeg har prøvet Tinder, Badoo, Happn og diverse datingsider på nettet, men har opgivet igen. Jeg synes, det er som at gå ind i et supermarked, hvor man kun kigger på emballagen og ikke indholdet. Man zapper straks videre til næste vare uden at tage den ned fra hylden og kigge på, hvad den indeholder.

Hvad drømmer du om?

- Jeg håber, eksperterne kan danne sig et helt billede af, hvem jeg er og finde den rigtige mand til mig. Jeg er en selvstændig kvinde, så jeg har sagt, det er vigtigt, at de finder mig en mand, som kan give mig noget modspil og sige: "Christina, nu slapper du lige lidt af."

Michael

36 år, lærer, bor i Rudkøbing, Langeland

- Jeg blev skilt for fem år siden, og dating på Tinder er ikke blevet til noget seriøst, så jeg håber, der er nogle, der er dygtigere end mig selv til at finde en partner til mig. Min drøm er at finde en kone, og at vi får nogle børn, som jeg ikke skal være weekendfar til.

Hvad har du gjort dig af tanker om at være med?

- Hvordan det bliver at mærke andres holdning til ens person og ens gøren og laden, fordi man bliver en offentlig person i en periode. Det er både skræmmende og lidt spændende.

Jonna

55 år, regnskabsansvarlig, bor i Fredericia

- Jeg har været på alle mulige datingportaler og mange engangsdates, hvor jeg godt vidste, at det ikke kunne betale sig at mødes igen. Jeg har set alle sæsoner af 'Gift ved første blik', så jeg meldte mig til.

Havde du nogle krav, da du meldte dig?

- Jeg har sat nogle kriterier, som er ufravigelige, blandt andet at min mand skal være glad for dyr og acceptere dyr. Jeg har mine to heste og en hund boende hjemme, så det er et ultimatum, at han har empati over for dyr.

- Men ellers har jeg ikke haft nogen forbehold ved at melde mig, jeg tænker, at hvis han er ligesom mig, skal vi nok klare det.

Daniel

28 år, studerende, landmand, bor i Aarhus

- Det startede egentlig lidt for sjov med en kammerat og en veninde, som spurgte, om jeg turde melde mig. Så skrev jeg en hurtig sætning, men troede ikke, jeg ville gå videre. Drømmen er at finde den eneste ene, som man kan stifte en familie med.

Har du haft bekymringer ved at medvirke?

- Egentlig ikke. Jeg synes ikke, det er den slags reality, hvor man udstiller folk. Jeg synes, at de andre sæsoner fremstiller folk anstændigt og ordentligt, så man kan have en fremtid efter programmet.

Mette

42 år, koordinator, bor i Ballerup

- Jeg håber at kunne finde mig en dejlig mand at blive gift med og gøre det hele på en lidt anden måde, end jeg hidtil har gjort.

Har du haft forbehold mod at deltage?

- Ja, kameraet. Men det er en stor del af det og svært at komme udenom.

Hvad drømmer du om at få ud af programmet?

- Jeg har den indstilling, at uanset om der er et godt match eller ej, vil jeg lære en masse om mig selv. Jeg har været single i flere perioder, og på den her måde, kontra almindelig dating, skræller man de overfladiske lag af. Og så er jeg måske også typen, der kan lide at gøre ting anderledes end det normale.

Michael

54 år, projektleder, bor i Silkeborg

- I over fire år har jeg ledt uden at finde kærligheden. Så jeg tænkte, at det kan være vejen frem for mig, at nogle eksperter kan sætte mig sammen med en kvinde, som jeg kan leve resten af mit liv med. Jeg går ind i det her med den holdning, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at det skal lykkes.

Hvad er dit mål?

- At få en at dele alle de skønne oplevelser med. Lige nu har jeg kun mig selv og mit arbejde at tænke på, så min største drøm er at møde hende, som bliver min sidste kærlighed for livet.

'Gift ved første blik' får premiere torsdag den 19. august klokken 20 på DR1 og kan ses allerede fra klokken 6 samme dag på DRTV.