Her er årets U-landskalender

Børnenes U-landskalender 2016 skal give børn i Tanzania en bedre skolegang

  • DR sender hele to julekalendere i år. Derfor er to kalendere i årets U-landskalender, nemlig 'Den Anden Verden' og 'Nissebanden i Grøndland'.
  • Udenrigsminister Kristian Jensen og vært på 'Ultra Nyt', Tommy Zwicky, præsenterede årets U-landskalender foran hundredvis af børn (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © (c) DR)
1 / 2

I dag blev Børnenes U-landskalender 2016 præsenteret ved et arrangement for pressen og hundredvis af elever på den kun få måneder gamle Frederiksbjerg Skole i Aarhus.

I år går overskuddet fra Børnenes U-landskalender til SOS Børnebyernes arbejde i Dar es Salaam i Tanzania, der er en af Afrikas hurtigst voksende storbyer. Her stiger indbyggertallet hvert år med en kvart million – hvoraf halvdelen er børn. Det udfordrer selvsagt skolerne, hvor der i nogle klasser er op imod 200 elever.

Færre elever i klassen

Overskuddet fra årets kalender skal blandt andet gå til at nedbringe antallet af elever i klasserne og til efteruddannelse af lærerne, så der kommer mere leg og kreativitet ind i undervisningen.

- I Danida spørger vi hvert år, om der er nogle danske organisationer, der har gode projekter, som børn kan hjælpe ved at købe Børnenes U-landskalender, og i år var det SOS Børnebyerne, der kom med det, vi valgte. Det er godt, vi hjælper folk, der har det skidt, forklarede udenrigsminister Kristian Jensen til over 200 børn fra 0. til 2. klasse på Frederiksbjerg Skole under dagens præsentation.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © (c) DR)

DR sender i år hele to julekalendere til børn. På DR1 kommer den spritnye kalender ’Den anden verden’, mens Ramasjang sender ’Nissebanden i Grønland’. Både DR Ramasjang og DR Ultra sender desuden programserier fra Tanzania, så børn og deres forældre kan blive klogere på, hvad de støtter, hvis de køber årets u-landskalender.

Sidste år investerede omkring 145.000 i en U-landskalender, og sammenlagt har danske børn og deres forældres køb af Børnenes U-landskalender siden 1962 betydet, at der er røget cirka 181,5 millioner af sted til projekter for børn og unge i Afrika, Latinamerika og Asien.

Årets kalender, som Kristian Jensen præsenterede sammen med vært på 'Ultra Nyt' Tommy Zwicky, er i handlen fra 10. oktober.

Fakta om U-landskalenderen

  • DR og Danida har lavet kalenderen i fællesskab siden 1962.

  • Børnenes U-landskalender koster 45 kroner og kan blandt andet fås i en stribe dagligvarebutikker og boghandler.

  • Læs mere om årets julekalender og årets projekt i Tanzania på 2016.u-landskalender.dk.

Facebook
Twitter