Her er de mest sete biograffilm i 2015

Vi strømmede til biomørket for at opleve stjernekrig, topagenter og ydmygelser mellem venner, viser biografernes billetsalg

'Klovn Forever' er årets mest sete danske film (Foto: Nordisk Film)

Har du købt en af de 14.175.525 biografbilletter, der blev solgt sidste år, så kan du godt give dig et klap på skulderen.

Det var et flot biografår, melder Foreningen af Filmudlejere i Danmark og Brancheforeningen Danske Biografer, der har gjort status over billetsalget for 2015. Det totale salg steg i forhold til forrige år - og ift. danske spillefilm blev året et af de bedste i de sidste årtier.

Men hvad var de mest sete film? Her er en liste over, hvilke film der fik os til at skynde os ind i biomørket som nedtælling naturligvis:

10. 'Min Søsters Børn og Guldgraverne'

Selvom 'Min søsters børn'-filmene efterhånden har 59 år på bagen og hovedrollerne er blevet udskiftet flere gange undervejs, så er filmene stadig et trækplaster. 324.765 løste billet for at opleve familien rejse til Canada.

https://www.youtube.com/watch?v=yUOFnHL1Fa0

9. 'Mænd & Høns'

Anders Thomas Jensens seneste film er opskriften på succes, og den sorte komedie 'Mænd og Høns' bryder ikke med den tradition med 359.278 billetter solgt.

"Mænd og Høns" - trailer - Biografpremiere 5. februar 2015

8. 'Fast & The Furious 7'

Formlen med hurtige biler og masser af action har ikke fået lov at falme. I hvert fald har 371.828 købt billet, da filmene gik i biffen.

Furious 7 - Official Trailer (HD)

7. 'Fifty Shades of Grey'

Filmatiseringen af den erotiske roman, hvor Anastasia Steele bliver forført af den attraktive milliardær Christian Grey fik varmen til at stige i mørket. Her var der 387.558, der løste billet.

Fifty Shades Of Grey - Official Trailer (Universal Pictures) HD

6. 'Minions'

Den 3d-animerede komedie med Scarlet og Herb Overkill var efterfølgeren til Grusomme Mig 1 og 2, og Lars Mikkelsen og Stine Stengade var bl.a. med til at lægge stemmer til i den danske udgave. 456.182 synes det lød som noget, de gerne vil købe billet til.

Minions - Official Trailer 3 (HD) - Illumination

5. 'Jurassic World'

Sidste nye skrig i serien om de genopstandne dinoer fik 471.294 danskere til at flokkes om at få lov til at gyse i biffen.

Jurassic World - Official Trailer (HD)

4. 'Inderst Inde'

Den 3D-animerede film fra de legendariske Pixar-studier udforsker sindet på en 11-årig pige på forunderlig vis. Det kunne 496.697 biogængere godt lide.

Disney Pixars INDERST INDE trailer B

3. 'Klovn Forever'

Ydmygelser, Casper Christensen og Frank Hvam. Det har længe været en trio, som har tryllebundet tv-seere og biogængere. Anden spillefilm landede med et brag og resultaterne udeblev ikke. 512.056 købte billet til 'Klovn Forever'.

Klovn Forever – Trailer

2. 'Star Wars: The Force Awakens'

Syvende spillefilm om dramaet i galaksen langt, langt borte høstede masser af ros fra både anmeldere og fans. 530.706 løste billet til at opleve en kamp mellem det gode og det onde udspille sig.

Star Wars: The Force Awakens Trailer (Official)

1. 'Spectre'

Selvom det blev et år med flere bomstærke filmfranchises, så tager filmserien med Ian Flemings topagent prisen med 897.834 solgte billetter.

SPECTRE - Final Trailer (Official)

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve