Her går det helt galt for Bagedyst-Beate: 'Det er idioti på højt plan'

Beate Sørensen fra Den store bagedyst erkender, at hun var for optimistisk i lørdagens udsendelse.

Det gik helt galt for Beate Sørensen, da hun kastede sig ud i at bage en pære-strudel. Nu sætter hun ord på kagekatastrofen. (Foto: © Carsten Mol, Dr)

Spoiler-advarsel: Denne artikel indeholder detaljer om afsnit 3 af Den store bagedyst. Har du ikke set det? Stop straks med at læse og se afsnittet i DR TV.

- Aj, man kan rigtig se dine lag!

Der var mange optimistiske forsøg på at opmuntre Beate Sørensen, som lørdag aften bedrev et kagekiks af de helt store i Bagedyst-teltets historie.

Den 26-årige aalborgensers pære-strudel var i ovnen indtil 35 sekunder, før den skulle stå færdigpræsenteret.

Og den store strudel-skandale indtraf, da Beate Sørensen skulle løfte den tyske klassiker fra bageplade til sølvfad. Hendes strudel gik fra hinanden midt i luften og lå herefter totalskadet ud over hendes køkken-ø.

- Det var idioti på højt plan. Det var så dumt, som noget kan være, og jeg var så træt af mig selv bagefter, siger Beate Sørensen om sin ulykke og fortsætter:

- Jeg havde en idé om, at den først var afleveret, når den lå på mit fad, så jeg panikker nærmest og forsøger desperat at få den over på det åndssvage og alt for lille sølvfad. Men enhver kan jo sige sig selv, at man ikke kan tage fat om noget, man lige har haft i ovnen, griner hun.

Se eller gense det kaotiske øjeblik her:

Optimist ind til benet

Optagelserne til programmet foregik i sommer, og i dag kan Beate Sørensen heldigvis godt grine af sin uheldige tv-optræden.

- Det er jo det, jeg har meldt mig til. Jeg meldte mig til programmet med fuld skrue. Jeg synes, det er helt okay, at man ikke lægger låg på sig selv, men rent faktisk viser, hvordan man har det, siger hun.

I forrige program tabte Beate Sørensen også sin rubinsteinkage, og det er dermed to uger i træk, den unge aalborgenser får gjort sig uheldigt bemærket i bageteltet.

Men Beate Sørensen holder hovedet koldt og viser i begge udsendelser, at hun ikke lader sig slå ud af hverken uheld eller egen dumhed.

- Jeg har bare lært igennem livet, at jo længere man dvæler ved ting, jo mere nederen bliver de. Så jo hurtigere, jeg kan få det rystet af mig, jo hurtigere kan jeg komme ovenpå igen, siger hun.

Den optimistiske indstilling til livet kan dog nogle gange have uheldige konsekvenser, som man også fornemmer i 'Den store bagedyst'.

- Jeg er meget positiv og tænker, at alt nok skal gå. Det kan ikke gå værre end galt, siger hun og fortsætter:

- Men det får mig nogle gange også ud i situationer, hvor jeg lige skulle have tænkt mig om en ekstra gang og vurderet risikoen for, hvor galt det kan gå. Men det er jeg for optimistisk til at se, siger hun med et grin.

I anledning af Beate Sørensens uheldige levering af sin pære-strudel giver vi dig her et tilbageblik på fire andre gange, det gik helt galt i Den store bagedyst.

Kirstens og Rosas kunstkage (Sæson 6)

I semifinalen skulle deltagerne genskabe Tobias Hamanns kage-udgave af Edvard Munchs maleri 'Skriget'.

Det indebar en konstruktion i isomalt, der skulle udgøre den montre, som kunstkagen skulle stå inde i.

Rosa nåede aldrig væk fra sin køkken-ø, hvor hun baldrede det ene stykke isomalt efter det andet.

Men Kirsten nåede faktisk at danne en komplet montre om sin kage. Hvilket nok også gjorde skuffelsen dét større, da hun tabte det hele på gulvet på vej op til afleveringsbordet, mens alle i teltet så måbende til.

Mohammeds cheesecake (Sæson 5)

Det var en frygtelig tragedie at overvære tilblivelsen af Mohammed Hawas cheesecake i sæson fem.

Da tiden var ved at løbe ud, havde skidtet ikke sat sig, og som konsekvens løb ostekagen ud over hele bordet, da den blev taget ud af formen.

Dommerne smagte ikke engang på den triste kage, og det var en flov Mohammed Hawa, som måtte forlade konkurrencen i samme udsendelse.

Sasithas charlotte royal (Sæson 4)

I sæson fire blev bagedystdeltagerne kastet ud i den franske klassiker charlotte royal, som er en form for blanding af roulade og mousse.

Men som det så ofte er set i det hvide bagetelt, så kan mousser drille noget så frygteligt.

Det var også tilfældet for Sasitha Jay. For mens alle de andre havde samlet deres charlotte royal, haltede Sastiha Jay bagefter. Og hvis der er noget en mousse skal bruge, så er det god tid.

Resultatet blev, at moussen ikke havde sat sig, og da kagen kom ud af formen, flød den ud over det hele. Så mens de andre gjorde deres kager færdige, var det en grådkvalt Sasitha Jay, der ikke kunne gøre andet end at se til.

Jakobs guitarkage (Sæson 3)

Tiden var knap for Jakob Hauge, da han i sæson tre gav sig i kast med, hvad der skulle blive en historisk kage i 'Den store bagedyst'-regi.

Han havde ellers forberedt sig grundigt på en storslået guitarkage hjemmefra.

Men moussen var skilt, bunden smuldrede, og hans fondant var hullet som en si.

- Det er nok den grimmeste guitar, jeg nogensinde har lavet, lød det slukøret fra Jakob Hauge i programmet.

Om det er tilfældet, vil vi lade dig om at vurdere.

Se de tre første afsnit af dette års udgave af Den store bagedyst på DRTV.