25-årige Kamille har fundet sin familie på Google: Jens skulle hente rødkål og kom aldrig tilbage ...

25-årige Kamille Rye har fundet sit stamtræ via Google. Få hendes historie - og tip til hvad du selv kan gøre.

- Det er så spændende at undersøge, hvordan det hele hænger sammen.

Sådan fortæller 25-årige Kamille Rye, da hun en kold efterårsmorgen tropper op ved Den Sorte Diamant i København.

Som du kan se i klippet herover, har hun et sammenrullet, håndtegnet stamtræ under armen. Med det har hun styr på navne og årstal for både helt nære og meget fjerne familiemedlemmer - og er med til at sætte et arvespørgsmål på plads i DR1-programmet 'Forsvundne Arvinger'.

Overraskede tv-holdet med stamtræ

Kamille var med i udsendelsen, fordi hun har en fjern relation til den nu afdøde musiker Svend Mikkel Ottosen. Helt konkret er hun Svend Mikkels Ottosens halvfasters oldebarn og er ikke direkte arving til den efterladte arv.

Men da hun fandt ud af, at DR arbejdede på en udsendelse om den del af hendes slægtslinje, blev hun nysgerrig.

- Jeg har altid set min familie som forholdsvist lille, så da jeg fandt ud af, at der var flere familiegrene længere ude, blev jeg nysgerrig og besluttede mig for at lave stamtræet. Det er så sjovt, når man får et perspektiv på, hvor langt familien rent faktisk grener sig ud, fortæller hun.

Fandt slægten på Google

Nysgerrigheden førte til, at Kamille Rye satte sig ned foran computeren og begyndte at søge efter de hidtil ukendte familiemedlemmer.

Og med nogle få, enkle søgninger på internettet, endte hun fire generationer tilbage.

- Ved at google mig frem kunne jeg faktisk finde nogle slægtninge, jeg aldrig havde hørt om før. Det tog selvfølgelig lidt tid, men jeg endte med at komme langt tilbage, inden jeg stoppede. Og jeg kan helt sikkert komme endnu længere tilbage, fortæller hun.

For Kamille Rye er det ikke kun navnene og årstallene på stamtræet, der fangede hendes interesse for slægtsforskning. Det er lige så meget de personlige historier.

Eksempelvis forlod hendes stamfader Jens Ernst Ottosen kone og to børn ud af det blå:

- Historien er simpelthen, at han skulle ned og købe rødkål, og så kom han bare ikke hjem igen, fortæller hun om

I videoen her kan du høre Kamille Rye fortælle mere om nogle af de overraskende historier, hun har gravet frem om sin egen familie.

Digitaliseringen tiltrækker flere unge

Kamille Rye mener, at det gør en forskel, at hun ikke skal ned på Rigsarkivet og kigge i de fysiske arkivalier, men at hun kan finde det meste hjemme foran computerskærmen.

- Hvis jeg ikke havde kunnet finde oplysningerne på internettet, så havde jeg nok ikke vidst, hvordan jeg skulle søge mig frem til stamtræet.

Men det er ikke nok udelukkende at sætte sin lid til Google, forklarer Kamille Rye. Se videoen her og få hendes opskrift på, hvordan man finder sine slægtninge:

Det virker måske meget ligetil, men det er altså ikke alle informationer, man kan finde ved hjælp af nogle søgninger på Google. Så er du ikke lige så heldig som Kamille Rye, at du kan google dig til dine arvinger, så kan du måske finde inspiration i denne guide: