Fire danske drenges interview med John Lennon sat til salg for formue: Sådan så det ud, da legenden besøgte Thy

På båndet kan man også høre en ikke-udgivet Lennon-sang.

Midt i en snestorm den 5. januar 1970 stod fire 16-årige drenge og bankede på døren til den bygning i Skyum Bjerge ved Thy, der husede Verdensuniversitetet.

For bygningen husede også verdensstjernerne Yoko Ono og eks-Beatlen John Lennon, som siden slutningen af december 1969 havde opholdt sig i området.

Med sig havde de fire drenge en kassettebåndoptager, et videokamera og spørgsmålet: "Hvordan kan vi hjælpe med at skabe verdensfred?"

Svaret på det spørgsmål samt lyden af John Lennon, der synger det ikke-udgivede nummer 'Radio Silence' kommer den 28. september under hammeren.

Her er den 33 minutter lange båndoptagelse vurderet til at indbringe mellem 200.000 og 300.000 kroner, ifølge auktionshuset Bruun Rasmussen.

- Oplevelsen fik stor betydning for vores liv. Dengang var vi ikke så optaget af stjernerne, som ungdommen er i dag. John Lennon og Yoko Ono opfattede vi mere som en slags politiske profeter og fredssymboler. Vi delte et skæbnefællesskab med dem i forhold til musikken og den progressive fredsideologi. De to berømtheder kom til at præge vores generation og hele hippiebevægelsen, siger Karsten Højen i pressemeddelelsen.

På grund af snestormen den januardag tilbage i 1970, kom de fire drenge i øvrigt alt for sent til det officielle pressemøde.

I videoen øverst kan du se de spørgsmål, som de "rigtige" journalister stillede stjernerne på pressemødet.