Hjælp med eftersøgningen: Overlevede afsenderen af det 300 år gamle brev?

En dansk kaptajn blev for over 300 år siden taget af kapere i Frankrig - og sad pludseligt fast i en meget alvorlig situation. Men hvad var hans skæbne?

Den danske kaptajn Svend Olsen Falch var fanget i Frankrig på et tidspunkt, hvor hårde kampe prægede området. Ludvig d. 14. 'Solkongen' og en stor gruppe allierede europæiske lande kæmpede i den såkaldte Niårskrig. (Foto: DR (fotomanipulation) © CC)

Den danske kaptajn Svend Olsen Falch var i 1692 fanget midt i en voldsom krig i Frankrig, hans skib og last bliver muligvis konfiskeret, hans udkårne mangler penge – og han sejler i et af de mest oprørte vande i Europa.

Det viser et privat brev, som han sendte til sin udkårne i København, og som DR Historie har fået tydet og analyseret.

Men hvad skete der derefter? Overlevede den danske kaptajn? Og hvad med hans udkårne Ingeborg Andersdatter i København - blev hun sat på gaden, når hun nu pludselig måske stod uden sin mands indtægt?

Det er spørgsmålene, som vi nu beder amatørslægtsforskere, historieinteresserede og resten af Dr.dk's læsere om at hjælpe os med at besvare.

Alle interessante informationer og nye oplysninger er velkomne.

Ekspert: Vær kritisk og udholdende

- Det handler om at være kritisk over for det, man finder, lyder rådet fra den professionelle forsker Peter Wessel Hansen fra Københavns Stadsarkiv.

- Det er vigtigt, at folk finder beviser for deres påstande og eksempelvis tager billeder af de kirkebøger eller lignende, de har fundet oplysningerne i. Det handler kort sagt om, at andre skal kunne efterprøve det, de har fundet siger han.

Udeholdenhed er også en vigtig egenskab.

- Ofte vil man jo ikke finde det, man leder efter lige med det samme. Og mange officielle dokumenter fra den tid er jo også brændt i de store brande i København i 1728 og 1795. Men med kreativ tankegang og vedholdenhed kommer man langt, lyder det fra Peter Wessel Hansen.

Deltag i efterforskningen, og del dine fund i kommentarfeltet på nedenstående opslag på DR Histories Facebookside, eller send os en mail på drhistorie@dr.dk.

https://www.facebook.com/DRHistorie/posts/1039239926134446:0