Husker du, hvor populær Dolph var i 00'erne? Faktisk var programmet ekstremt tæt på at blive lukket

Et tilfældigt møde i en elevator reddede programmet, fortæller Mikael Bertelsen.

For femten år siden introducerede tegneren Anders Morgenthaler og komikeren Mikael Wulff os til programmet 'Wulffmorgenthaler'. Men det var på vippen til at blive en kort fornøjelse.

- Det bliver seertalsmæssigt den mest katastrofale fiasko, der nogensinde er sendt i det, man kalder satireslottet på DR2, fortæller Mikael Bertelsen i fjerde afsnit af 'Humoren der formede dig', der netop er blevet tilgængeligt på DRTV.

Bertelsen var sågar på vej til skæbnemødet, hvor lukningen af programmet var på dagsordenen.

Men i en elevator på vej til mødet stødte han ind i en medarbejder fra DR Interaktiv - et tilfælde som viste sig at blive Wulffmorgenthalers store redning. Medarbejderen stod nemlig for DR's hjemmeside og gjorde Bertelsen opmærksom på, at Dolphs popularitet var enorm på internettet.

- Det er jo helt vildt med flodhesten. Folk vil have den flodhest, fortæller medarbejderen til Mikael Bertelsen.

Informationen fra elevatoren præsenterede Bertelsen til mødet. Dette vendte programmets skæbne. Dolph blev gjort til programmets hovedperson, hvorefter flodhesten på rekordtid cementerede sig som en legendarisk karakter i dansk satire.

Få endnu mere at vide om Dolph og nogle af de andre store humorsucceser omkring årtusindeskiftet i 'Cornflakes med lort og død ved kølle - humoren der formede dig', som du kan se på DRTV lige nu.

Facebook
Twitter