I dag afgøres stor Lego-konkurrence: Kom med indenfor på Legos fabrik i Billund i 1984

Fabrikken producerede dengang 1.500 forskellige Lego-elementer.

Har du altid drømt om at blive bygget i Lego?

Så skulle du måske have meldt dig til 'Lego Masters' på TV 2. Vinderne af programmet kan nemlig blandt andet se frem til at blive bygget som Lego-figurer og udstillet i 'Miniland' i Legoland i Billund.

I programmet har otte par dystet om at løse forskellige Lego-relaterede udfordringer, og nu er tre par tilbage og klar til at dyste i finalen i aften.

I den anledning har vi været i arkivet og fundet et klip fra 1984 som viser, hvordan Legos fabrik i Billund så ud indvendigt.

Vi ser blandt andet en blå Lego-figur blive produceret, men den ligner ikke den gængse Lego-figur, da den hverken har arme eller ben. Den produceres ikke længere i dag.

Den blå figur fra videoen kunne blandt andet købes i denne Lego-kasse fra 1984. Målgruppen var de børn, som måske ikke længere gad lege med Duplo - men stadig var lidt for små til de mere avancerede Lego-modeller.

Var ikke slået igennem i Kina endnu

I klippet nævner Legos daværende pressechef Peter Ambeck-Madsen, at Lego ikke sælger særligt meget i Kina endnu.

Det er der siden blevet lavet gevaldigt om på.

Lego vokser nemlig vildt i Kina, der i dag er et af firmaets vigtigste markeder.

I løbet af 2020 åbnede Lego 134 nye butikker på verdensplan, hvoraf 91 af dem var i Kina. Firmaet satser på at have 300 butikker i landet inden udgangen af 2021.

Arkivklippet øverst er fra programserien 'Her er mit Danmark', hvor børn - med hjælp fra et filmhold fra DR - fik lov til at lave tv.

Øvrige kilder: CNBC, Forbes, brickset.com.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk