Lars Mikkelsen søger efter Danmarks fortid på Island

Optagelserne til de første afsnit af ”Historien om Danmark” er i gang og krævede behårede statister, lakridser og en tur til Island.

Skuespiller Lars Mikkelsen er værten på serien 'Historien om Danmark' som får premiere i 2017.

Hvad har Island, Lars Mikkelsen og den populære tv-serie ”Game Of Thrones” tilfælles?

Alle tre indgår på en eller anden måde i en kommende serie om Danmarks historie.

Filmholdet bag ’Historien om Danmark’ har nemlig haft svært ved at finde en god location til det første program i serien. For det moderne, danske landskab er en dårlig kulisse til tiden efter at isen trak sig tilbage fra Danmark.

Derfor er holdet rejst til Island, og her er barske sletter, is, rensdyr og skæggede stenalderstatister lettere at finde.

Fra toppen af gletsjeren

Skuespiller Lars Mikkelsen er værten, der skal fortælle danmarkshistorien - og alt er forberedt til turen til Island.

Manuskriptet, langt undertøj og danske lakridser er medbragt, og efter en pølse i lufthavnen er han klar til at begive sig til Island for at lave danmarkshistorie.

Optagelserne skal forgå på kæmpegletsjeren Vatnajökull, som agerer stand-in for den isbræ, der dækkede store dele af Danmark under sidste istid.

Tidligt torsdag morgen kommer det varme tøj på og holdet haster af sted for at sikre de bedste optagelser i morgengryet.

Lars Mikkelsen er blevet udstyret med pigsko for at holde fødderne i ro på den glatte gletsjer, og for at få de bedste optagelser af den enorme gletsjer bliver dronen sat i luften:

Hårdere end ‘Game Of Thrones’

Island er meget brugt, når store fortidslignende scener skal optages. Blandt andet har den ekstremt populære fantasyserie ’Game of Thrones’ flere gange optaget på vulkanøen.

Dette har medført, at en hel flok statister har specialiseret sig i at spille og ligne noget fra fordums tid.

Og netop fire af disse stenaldermænd medvirker i optagelserne til ’Historien om Danmark’.

Statisterne skal slæbe rundt på tungt stenaldergrej, og efter optagelserne står det klart, at datidens mennesker måtte have været ufattelig udholdende:

De islandske statister har heller aldrig oplevet så meget pels på en enkelt optagelse. Både kostumer og rekvisitter bliver fyldt med hår.

Det går især ud over filmholdets minibus, som fragter statisterne tilbage efter en lang dags optagelser.

Statisterne må dog vente med at se det endelige resultat til 2017, hvor ’Historien og Danmark’ får premiere.

Facebook
Twitter