Muskelbundt i plastik og Barbie med puddelhår. Sådan så julegaveønskerne ud i 1987

Tag med tilbage til 1987, hvor Barbie og He-Man var blandt de helt store julegave-hits.

Er du i tvivl om, hvad du skal ønske dig eller give i gave, så kan du måske få inspiration i arkivklippet herover fra 1987.

Her var TV Avisen nemlig taget ud for at undersøge, hvilket legetøj der var mest populært op til jul.

Men selvom det er tre årtier siden, er der alligevel flere ting på børnenes ønskelister, som stadig er populære i dag. Blandt andet lader både Lego og Barbie til at være et evigt hit under juletræet.

  • Selvom Barbie i 1987 havde 28 år på bagen, var plastikdukken stadig et stort hit særligt blandt pigerne. Siden den første Barbie kom frem i slutningen af 50’erne, er der sket en hel del. De første ni år af Barbies levetid kunne man kun købe hende med lys hudfarve, men i 1968 blev den første Barbie med mørk hudfarve fremstillet. I dag kan man ifølge producenten Mattel købe barbiedukker med over 35 forskellige hudfarver. Derudover kan du også finde en Barbie siddende i en kørestol og en barbiedukke uden hår, som er skabt særligt til børn med cancer. (Foto: © Tom Wolfson, Mattel Inc.)
  • Her ses et Lego-tog fra starten af 80’erne. Men historien om Lego-toget går faktisk helt tilbage til 1932, hvor firmaets første tog blev fremstillet i træ. I 1964 kom det første i plastik, og senere blev de også elektriske og selvkørende – ligesom det man kan se i arkivklippet her i artiklen. (© Lego)
  • En af 80'ernes helt store legetøjsserier var 'Masters of the Universe', der bestod af en lang række actionfigurer, som også fik deres egen tv-serie. En af de mest populære figurer var He-Man. Men den muskuløse helt blev ikke kun en ikonisk figur blandt børn. En ofte gentaget teori går nemlig på, at serien indeholdt flere homoerotiske undertoner. Derfor er He-Man flere gange også blevet hyldet som ikon af LBGT+-miljøer verden over. (© Mattel Inc.)
1 / 3