Roskilde var ved at blive lukket af 'syndflod': Se med fra et af de vådeste festivalår nogensinde

Savner du Roskilde Festival? Så se optagelser fra 1991 og kom på bedre tanker!

Dette er weekenden, hvor du måske skulle have væltet hegnet til Roskilde Festival. Hvor du og dine venner skulle løbe side om side med tusindvis af andre håbefulde festivalgæster i bestræbelsen på at sikre årets bedste campingplads.

Men sådan blev det som bekendt ikke i år.

Derfor har vi været i arkivet og fundet fem gyldne øjeblikke fra festivalen anno 1991, som måske kan hjælpe lidt på dine abstinenser… Eller måske får det dig bare til at savne festivalen endnu mere – i så fald på forhånd undskyld!

Roskilde Festival anno 1991 bød nemlig på talrige gyldne festivaløjeblikke, der – for en kort stund – transporterer os tilbage på festivalpladsen.

Roskilde Festival 1991: Det store smat-år

Med 50 år på bagen har Roskilde haft sin andel af regnvejr.

Men året 1991 bliver beskrevet som et af de vådeste nogensinde. Faktisk truede de konstante blytunge regnskyl - ofte beskrevet som ’syndfloden’ - med at lukke festivalen. En last-minute redningsplan bestod af 250 tons træflis, som skulle forsøge at suge lidt af de 24 mm regn.

Træflisen afværgede den totale katastrofe – men kunne ikke stoppe hele syndfloden. Festivalgæsterne stod i mudder til knæene, og flere camps blev bogstavelig talt begravet.

Én scene blev oversvømmet, en anden blev brugt til midlertidig overnatning – og den legendariske Orange Scenes lydtårn blev endda sat midlertidigt ud af drift af et lyn.

Men selv en syndflod kunne ikke sætte en stopper for de dedikerede festivalgængere, der rockede, dansede og sov sig gennem danmarkshistoriens måske vådeste festival.

Kilder: Berlingske.dk, Information.dk, bloggersbychoice.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk