Shakespeare-entusiast fra USA vinder en nat på Kronborg

Amerikaneren Melanie Rio har vundet en kongelig overnatning på 400-året for Shakespeares dødsnat. Der har ikke sovet nogen på slottet i over 100 år.

Den 24-årige Shakespeare-entusiast fra USA, Melanie Rio, er den heldige vinder af en kongelig nat med ledsager på Kronborg på lørdag.

Vinderen er fundet. På lørdag skal Melanie Rio overnatte i det hemmelige værelse i Kongetårnet sammen med en ledsager. De bliver de første i 100 år, som sover på slottet. Konkurrencen blev skudt i gang af Airbnb i starten af april. - Jeg var så overrasket! Det er surrealistisk, men utroligt spændende. Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at tilbringe årsdagen for Shakespeares død end at udforske det sted, der har inspireret ham til at skrive Hamlet, siger amerikaneren Melanie Rio, som nu er bosat i London.

Til daglig arbejder hun på sin kandidatgrad i 'Shakespeare Studies' på ’King’s College London’. Hun er forfatter og skuespiller og fortæller, at Shakespeare har været den endelige litterære indflydelse i hendes liv. Allerede som 14-årig var hun med i sit første Shakespeare skuespil.

En historisk begivenhed i sig selv

Shakespeare-ekspert og historiker Emma Nielsen er særligt positiv over for konkurrencen. Netop fordi, at der ikke har sovet nogen på slottet i over 100 år:

- Det er en historisk begivenhed i sig selv, siger hun. Selve konkurrencen ved hun godt, der kan være delte meninger om:

- På den ene side kan man sige, at det er et reklamestunt. På den anden side, kan man sige, at konkurrencen er en måde at aktualisere og bruge historien på, afslutter hun.

Melanie Rio og hendes ledsager gæster også Kronborgs store fejring af Shakespeare samme aften.