Hitmageren bag Raindrops Keep Fallin er død

Den Oscar-vindende tekstforfatter Hal David er gået bort. Sammen med Burt Bacharach skrev han en række hits.

Den Oscar-vindende tekstforfatter Hal David er gået bort. Sammen med Burt Bacharach skrev han en række hits. (© AFP)

Den amerikanske tekstforfatter Hal David er død. Han blev 91 år. Sammen med Burt Bacharach tog han popverdenen med storm i 1960'erne.

Makkerparret skrev og komponerede adskillige ørehængere som "Raindrops Keep Fallin on my Head" og "Walk on By". Sangen om regndråberne blev skrevet til filmen "Butch Cassidy and The Sundance Kid" og vandt i 1969 en Oscar for bedste titelmelodi.

Sinatra, Jones, Streisand

Hal David, der blev født i Brooklyn i New York, indledte det succesfulde samarbejde med Burt Bacharach i slutningen af 1950'erne. Deres sange er blevet indspillet af blandt andre Frank Sinatra, Tom Jones, Marty Robbins og Barbra Streisand.

Men den sanger, som associeres mest til tekst- og musikduoen er Dionne Warwick, som i 1960'erne blev verdensberømt og scorede adskillige Top 10-placeringer med materiale fra David og Bacharach.

Blandt de to tekstforfatteres andre hits kan nævnes "I Say a Little Prayer" og "Do You Know the Way to San Jose" samt "What's New Pussycat", som er en fast del af repertoiret ved Tom Jones-koncerter.

Hyldet af præsidenten

Tidligere i år modtog David og Bacharach endnu en anerkendelse i form af The Gerswin Prize, der blev overrakt under en hyldest til musikindustrien i Det Hvide Hus.

Hal David døde på et hospital i Los Angeles af følgesygdomme efter et hjertetilfælde. Han efterlader sig sin hustru Eunice samt to sønner.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter