Hjemmeside får kritikerpris

Det bliver for en gang skyld ikke en kunstner, men det åbne website www.kopenhagen.dk der i dag modtager Danske Kunstkritikeres Pris. Det sker i erkendelse af at mange aviser skærer ned på kunststoffet.

I år går Danske Kunstkritikeres Pris hverken til en kunstner eller et kunsttidsskrift, men til en hjemmeside.

Det er internetmediet www.kopenhagen.dk, der løber med den fornemme anerkendelse og de 25.000 kroner der følger med prisen.

Kopenhagen.dk leverer aktuel information om samtidskunst, og med Kunstkritikerforeningens ord er de et helt centralt orienteringspunkt i kunstlivet.

- Kopenhagen lægger vægt på en usnobbet formidling på kunstens egne præmisser og fokuserer på at levere stof på et oplysende, men også let og underholdende niveau, lyder motiveringen fra foreningen af danske kunstkritikere.

For lidt kunst i aviser

Begrundelsen for at give prisen til Kopenhagen hænger også sammen med udviklingen på de danske aviser.

- I en tid, hvor aviserne skærer ned på kunststoffet og tidsskriftmidlerne er små, er kopenha-gen et helt centralt orienteringspunkt i kunstlivet", siger Malene Vest Hansen, bestyrelsesfor-mand i Foreningen af Danske Kunstkritikere og tilføjer, at kopenhagen er blevet en uundværlig ressource, der både tjener publikum, kunstneren og kritikeren - derfor får de prisen".

Kopenhagen.dk har eksisteret i cyberspace siden 2000 og har omkring 250.000 sidevisninger om måneden, mens deres nyhedsbrev når ud til mere end 7000 faste abonnenter hver uge.

Det er i eftermiddag kl. 17, at kopenhagen.dk får overrakt prisen i København

Facebook
Twitter