Hjerne-Madsen tvinges på radio-orlov under valgkamp

DR-redaktionschef 'krydser fingre for', at Peter Lund Madsen ikke bliver valgt ind i Frederiksberg Byråd ved det kommende kommunalvalg.

Peter Lund Madsen er 56 år, hjerneforsker, radiovært og måske snart kommunalpolitiker for de Konservative. Det ved vi efter kommunalvalget 21. november. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Fra sommer vil Peter Lund Madsen ikke længere få lov at bestyre sit eget program, Hjernekassen, der sender hver mandag klokken 9 til 10 på P1.

Det oplyser Judith Skriver, der er redaktionschef i DR Danmark, efter Peter Lund Madsen er blevet offentliggjort som kandidat for de Konservative i Frederiksberg-kredsen forud for kommunalvalget i november.

- Man kan jo ikke sidde og være vært på P1, samtidig med at man fører valgkamp, sider Judith Skriver.

Hvorfor ikke?

- Vi vil ikke give ham den reklameplads, det er at have et ugentligt program på DR. Det skal vi ikke stille til rådighed for enkelte kandidater.

- Han vil givet være et ordentligt menneske, der slet ikke har den tanke at bruge programmet på den måde, men hans modkandidater kan få den mistanke, og det er nok.

DR-chef: Jeg håber, at han ikke bliver valgt

Hvornår bliver han pillet af programmet?

- Jeg er i dialog med ham om, hvad der præcist skal ske. Jeg går ud fra, at han fra sommer vil have en periode, hvor han ikke kommer til at være vært. Det er formentlig her, at han begynder at føre valgkamp, og det passer forhåbentlig med, at programmet går på sommerferie. Efter ferien regner vi med at fortsætte med en vikar.

Hvad så hvis han bliver valgt ind?

- Det er så en anden snak. Men jeg tillader mig at krydse fingre for, at det ikke sker. Vi er jo superglade for at have ham, så vi håber virkelig, at han ikke bliver valgt ind, så vi kan beholde ham.

Programmet Hjernekassen er jo ikke som sådan politisk. Gør det ikke en forskel for, om han kan blive?

- Jo, og det er også derfor, at vi ikke piller ham af med det samme. Da jeg i sin tid fik at vide, at Naser Khader stillede op til folketingsvalget, blev han pillet af programmet ’Arabiske Stemmer’, der i den grad handler om politik, med det samme.

Afgørende at redaktør sikrer balance

- Men alting kan jo være politisk, så når man i Hjernekassen diskuterer sundhed og forskning, er det emner, der også kan have en politisk side. Jeg tænker ikke Peter Lund Madsens program som politisk, men det er er mulighed for at drive politik inden for rammerne af programmet. Og vi vil ikke skydes i skoene, at en radiovært har mulighed for at føre valgkamp på vores platform.

- Det er derfor også vigtigt for mig, at programmet ikke laves solo af Peter Lund Madsen, men at han har en redaktør, som kan være med til at sikre, at balancen bliver holdt i programmerne.

Facebook
Twitter