Højdepunkter: Kongelig prisfest bød på glædestårer og hjertegribende hyldestsang

Der var lagt op til fest, da Kronprinsparrets Priser 2017 lørdag bød på et festfyrværkeri af danske optrædener, sjove sketchs og rørende takketaler.

Der var endnu engang inviteret til kongelig prisfest, da Kronprinsparrets Priser lørdag aften blev uddelt for trettende gang. Denne gang i Jysk Musikteater i Silkeborg.

Kronprinsparret og Bikubenfonden uddelte fire priser, og de nøje udvalgte modtagere var:

  • Stjernedrysprisen: Beklædningsdesigner Cecilie Rosted Bahnsen og podcastduoen Third Ear (Tim Hinman og Krister Molzen)

  • Den sociale pris: Dignity - Dansk institut mod tortur

  • Kulturprisen: Den Sorte Skole

Shaka Loveless sparkede festlighederne i gang med maner med nummeret 'Hvad er det egentlig du vil' fra hans seneste album 'Alting/Ingenting'.

Det var en ensom Tim Hinman fra podcasten 'Third Ear', der tog imod Stjernedrysprisen. Partneren Krister Moltzen kunne desværre ikke deltage, da hans kæreste havde termin samme aften.

Det eksplosive elektro-pop band Jærv med Amanda Glindvad i front sørgede for at ingen i salen eller bag skærmen døsede hen, da de imponerede med deres 'Stille hjerte'.

Kronprinsen havde svært ved at holde masken, da vært Kåre Quist langede kærligt ud efter kronprinsens yndlingshold i dansk fodbold, AGF.

Det var en tydeligt rørt Cecilie Rosted Bahnsen, der tog imod Stjernedrysprisen for sit arbejde som beklædningsdesigner. Hun havde desuden designet den kjole, som kronprinsessen havde på.

Thorbjørn Radisch, bedre kendt som Bisse, fremprovokerede gåsehud hos publikum med den smukke sang 'Drøm til far' sammen med DR's Symfoniorkester.

Barndomsvennerne Simon Kvamm og Brian Lykke guidede (u)sikkert seerne igennem Silkeborg.

I teaterkoncerten 'Lyden af de skuldre vi står på' har Aarhus Teater, Simon Kvamm og Marie Højlund fortolket den danske sangskat. Lørdag optrådte de med deres version af 'Dejlig er Jorden'.

Det var meget passende aftenens modtagere af den store kulturpris, der lukkede festen. Den Sorte Skole havde ovenikøbet skabt nummeret 'Aiona' særligt til Kronprinsparrets Priser 2017.

Se også Auras smukke optræden med nummeret 'Can't Steal the Music' øverst i artiklen.

Facebook
Twitter