Hold nu op! Her er alle tiders mest imponerende julemesterværker fra Bagedysten

Vi ser tilbage på en række af de flotteste kagekreationer fra 'Den store jule- og nytårsbagedyst'.

Katrine Foged Thomsen, Timm Vladimir og Markus Grigo vender tilbage med 'Nytårsbagedysten' den 1. januar. (Foto: © Carsten Mol, Dr)

OBS! Denne artikel indeholder spoilere for første afsnit af 'Den store jule- og nytårsbagedyst'. Hvis du ikke vil vide, hvad der skete i programmet, så stop straks med at læse videre!

- Det ser fantastisk flot ud. I er kommet knivskarpt i mål med denne her kage.

Katrine Foged Thomsens ros til de to 'Bagedyst'-deltagere Louise Jensen og Henrik Lindegaard var ikke til at tage fejl af, da første afsnit af 'Den store jule- og nytårsbagedyst' løb over skærmen første juledag.

Siden 'Den store bagedyst' havde premiere for første gang i 2012, har det været en fast tradition med ekstra højtidsprogrammer i form af 'Jule- og nytårsbagedysten'.

Og i år er da heller ingen undtagelse.

Her kan man følge med, når gamle som nye 'Bagedyst'-deltagere samles om at konkurrere i, hvem der kan kreere de bedste julekager.

Efter tre krævende runder udi alverdens julebageri kunne Louise Jensen og Henrik Lindegaard så tage imod mesterbagerforklæderne i den første af de to specialudsendelser.

Og særligt deres mesterværk fik flotte ord med på vejen fra de to efterhånden rutinerede 'Bagedyst'-dommere Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo.

- Den dér glaze … Hold nu op! Den er lige i skabet, lød det fra Grigo.

Se dommernes bedømmelse her:

I anledning af det nyeste mesterværksmirakel fra de særlige 'Julebagedyst'-udsendelser har vi været en tur i arkivet for at finde fem andre fabelagtige kager, som også imponerede dommerne i særlig høj grad.

1

Thomas Evers Poulsens julegave

Den er god nok.

Da 'Den store julebagedyst' tog sin begyndelse i 2012, var det fire kendte, der dystede om at blive julemesterbager.

Og det var i øvrigt hverken Timm Vladimir eller Peter Ingemann, der var vært på programmet, men derimod skuespilleren Neel Rønholt.

De fire kendisbagere var skuespillerne Pernille Højmark og Trine Pallesen, journalisten Signe Wenneberg og danseren Thomas Evers Poulsen.

Sidstnævnte endte med at vinde, og det var særligt hans mesterværk, der imponerede dommerne.

Niveauet er hævet betragteligt siden 2012. Men dommerne roste danseren for hans opfindsomhed og kaldte hans kage for en "rigtig flot præstation".

- Det er gennemtænkt, og det kan jeg godt lide, lød det fra Mette Blomsterberg.

Se dommernes bedømmelse her:

2

Annemette Voss' julebal

Der var dømt julebal i nisseland, da Annemette Voss i 2013 gjorde dommerne bløde i knæene med sin risalamande-kage.

- Jeg får ondt i hjertet, sagde Mette Blomsterberg, der overlod det til sin meddommer Jan Friis-Mikkelsen at skære juleballet midt over med den store kagekniv.

- Åh, lød det smerteligt fra Blomsterberg, da kniven blev stukket ind.

Annemette Voss havde nogle uger forinden vundet den normale udgave af 'Den store bagedyst', og hendes fondantarbejde og smag ramte så meget plet, at hun ligeledes kunne kalde sig vinder af 'Den store julebagedyst' samme år.

I øvrigt var det første gang, Timm Vladimir bestred tjansen som vært på programmet, som han har stået i spidsen for lige siden.

Se dommernes bedømmelse her:

3

Tobias Hamanns julekunstværk

- Det er sirligt, stramt og præcist.

Mette Blomsterbergs ros var til at tage at føle på, da Tobias Hamann blæste bageteltet bagover med det måske flotteste snit, vi har været vidne til i 'Bagedyst'-historien.

Han havde netop vundet 2014-udgaven af 'Den store bagedyst', da han som en anden Sankt Nikolaus bragte julen med sig i form at det imponerende kagekunstværk, der gjorde, at han også vandt juleudgaven af programmet.

- Jeg kommer i julestemning. Det er som at drikke gløgg, lød det begejstret fra Jan Friis-Mikkelsen.

Se dommernes bedømmelse her:

4

Micki Cheng og Luna Richardts hvide jul

Dommernes julehjerter blev sat i brand i 2016, da Micki Cheng og Luna Richardt diskede op med deres kagefortolking af en hvid jul.

Men det var ikke uden komplikationer.

For da parret skulle fragte deres kage op til dommerbordet, faldt den fra hinanden, og angsten stod malet i ansigtet på de to deltagere.

De blev dog beroliget af dommerne, der havde "set det, vi skulle se".

Da de samme dommere herefter også fik lov til at smage på kagen, var der ingen bekymringer tilbage hos det ellers rystede deltagerpar.

- Det er ikke særlig tit, at man ingenting har at sige. Det her er ud over det sædvanlige. Tak for et super mesterværk, lød det fra Mette Blomsterberg.

Og nå ja, herefter vandt parret da også 'Den store jule- og nytårsbagedyst'.

Se kagen falde fra hinanden og dommernes efterfølgende ros her:

5

Andrea Søllested og Jesper Søvndals chokoladedrøm

- Det er så blankt, at man kan spejle sig i det.

Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen var ovenud begejstrede for den tidligere 'Bagedyst'-vinder Andrea Søllested og hendes makker, Jesper Søvndals, juleæske.

Udført i en perfekt tempereret chokolade og med et låg af isomalt så klart, at man kunne kigge ned til de smukke, fyldte chokolader, blæste de to deltagere alle i bageteltet omkuld.

På trods af, at æsken gav dommerne julelys i øjnene, var det dog Liv Martine Hansen og Ditte Julie Jensen, der ugen efter løb med titlen som vindere af 'Den store jule- og nytårsbagedyst'.

Men vi vil altid have mindet om den til dato nok smukkeste chokoladeæske i 'Bagedyst'-regi.

Se dommernes bedømmelse her: