Hollywood-stjerne blev træt af at vente ved telefonen: Nu er hun klar med sin egen serie

Jessica Biel følger flere af sine kvindelige kollegaer og tager nu styringen bag kameraet.

Jessica Biel er aktuel som producer på teenagedramaet 'Cruel Summer', der netop har fået premiere på Amazon Prime. (Foto: Jordan Strauss)

Du kender hende måske som datteren Mary i tv-serien '7th Heaven'. Som hovedrolleindehaveren i genindspilningen af gyseren 'The Texas Chainsaw Massacre'. Eller som Justin Timberlakes kone.

Men nu skal du måske også lære Jessica Biel at kende som producer og filmskaber.

Først var hun producer på politiopklaringsdramaet 'The Sinner' fra 2017, som hun også medvirkede i. Og nu har hun stået bag kameraet på teenagekrimien 'Cruel Summer', der netop har fået premiere på Amazon Prime.

I serien, der foregår i henholdsvis 1993, 1994 og 1995, følger vi Jeanette, der udvikler sig fra den søde nørd med briller og bøjle til skolens mest populære pige. Men serien følger også Kate, der starter som skolens populæreste pige, men pludselig bliver kidnappet og holdt fanget under stor mystik.

Serien har haft pæn succes i USA og er derfor blevet fornyet med en anden sæson. Der er dermed mere arbejde i sigte for Jessica Biel, som er godt tilfreds med rollen bag kameraet.

Det fortæller hun til dr.dk over en Zoom-forbindelse fra USA:

- Jeg elsker at være bag kameraet. Når man følger noget fra side ét til slutningen, arbejder med manuskriptforfattere, instruktører og hjælper skuespillerne med at forbedre deres scener; det synes jeg er meget tilfredsstillende.

Tager karrieren i egne hænder

Med sit arbejde bag kameraet er Jessica Biel samtidig en del af en tendens, vi gennem flere år har set i Hollywood: De kvindelige stjerner vil have styringen, og derfor kan blandt andet Reese Witherspoon, Nicole Kidman og Angelina Jolie også skrive producer på deres lange cv'er.

Men hvorfor er producerrollen blevet så attraktiv for de kvindelige skuespillere?

- Vi har nu fået en mulighed for at tage karrieren i vores egne hænder og sige: "Det her er en historie, jeg vil fortælle." Nu, hvor tv har ændret sig så meget med streaming og alt det content (tv-indhold), der bliver efterspurgt, har vi brug for historier. Og især kvinders historier bliver vægtet højt, siger Jessica Biel.

Slut med at vente på opkald om roller

Samtidig bliver magtstrukturen inden for branchen anderledes, når man som Jessica Biel tager skridtet fra skuespiller til producer.

I den Biel-producerede, aktuelle teenagedramaserie 'Cruel Summer' møder vi blandt andre Kate Wallis (spillet af 24-årige Olivia Holt), som er skolens populæreste og mest eftertragtede pige. Men det får en mystisk kidnapning vendt op og ned på. (Foto: © 2021 Disney Enterprises)

Biel, der som blot 14-årig fik rollen i tv-serien '7th Heaven', har levet langt over halvdelen af sit liv som skuespiller, var for eksempel glad for ikke længere at skulle være i venteposition.

- Når man har været mange år i underholdningsbranchen, finder man ud af, at man sidder rigtig meget og venter på, at telefonen ringer, og at der er en audition og nogle, der giver dig en mulighed. Du sidder bare med fingrene krydset og tænker: "Please, lad det være mig!" Nu føler jeg, at det er mig, der har ansvaret for min egen karriere, siger hun og fortsætter med et højt grin:

- Jeg er for gammel til bare at sidde og vente.

Er ikke god til business-delen

For Jessica Biel, der selv har medvirket i omkring 30 spillefilm som skuespiller, har det været yderst lærerigt at være bag kameraet.

  • Jessica Biel og gemalen Justin Timberlake har dannet par i mange år, og Biel medvirkede i Timberlakes musikvideo til 'Man of the Woods' fra 2018. (Foto: VALERIE MACON)
  • Jessica Biel blev nomineret til både Golden Globe- og Emmy-priser for sin rolle som Cora Tannetti i politiopklaringsdramaet 'The Sinner', som hun også var med til at producere. (Foto: Iron Ocean Films/Netflix)
  • 'The Texas Chainsaw Massacre ' var blandt de film, der i midten af 00'erne var med til at transformere Jessica Biel (til venstre i hvid top) fra tv-stjerne til filmstjerne. (Foto: NEW LINE CINEMA / Album)
  • Jessica Biel slog igennem allerede som teenager i 90'erne. Her ses hun i 1998 i et tidstypisk look. (Foto: Mediapunch/Shutterstock)
1 / 4

Men der er én ting, hun (endnu) ikke er god til:

- Det er det med pengene. Jeg er den, der siger: "Det er lige meget med budgettet, lad os bare få det til at ske." Jeg er den skøre kunstner, der bare vil have præcis det, jeg vil have – for kunstens skyld. Og så er der andre, der fortæller mig, hvad der kan lade sig gøre i forhold til budgettet, siger hun.

Rollen som producer har hun derfor i sinde at fortsætte med. Men hun har ikke boycottet arbejdet som skuespiller.

Der er dog et forbehold:

- Det skal være de helt rigtige roller.

FacebookTwitter