Hollywoodblad: DR's dramachef blandt verdens mest magtfulde tv-kvinder

The Hollywood Reporter kårer DR’s dramachef Piv Bernth som en af de 25 mest magtfulde kvinder i den internationale tv-verden.

DR's dramachef Piv Bernth er kommet på The Hollywood Reporters liste over de 25 mest magtfulde kvinder inden for den internationale tv-verden. (Foto: © Tine Harden, DR)

'Forbrydelsen', 'Borgen' og 'Broen'. Tre drama-serier, der har sat DR og Danmark på det internationale tv-verdenskort. Nu er produceren bag, DR's dramachef Piv Bernth, kommet på bladet The Hollywood Reporters liste over de 25 mest magtfulde kvinder i den internationale tv-branche.

- Bernth var drivkraften bag den fænomenalt succesfulde danske krimiserie 'Forbrydelsen', som kickstartede bølgen af skandinaviske noir-serier, skriver Hollywood Reporter blandt andet som begrundelse for Piv Bernths plads på listen.

Selv mener dramachefen ikke, at hun alene fortjener pladsen på listen.

- Jeg har været producer på 'Forbrydelsen', og det er det, der udløser placeringen. Men det er hele holdet i afdelingen, som står bag serierne, og ikke bare mig selvom jeg bliver kædet sammen med dem, siger hun til DR Kultur.

Står stærkere internationalt

Placeringen på listen kommer i kølvandet på tv-branchefestivalen MIPCOM og festivalens World Screen Content Trendsetter Award, som Piv Bernth modtog for nylig for netop at have været med til at starte den skandinaviske dramabølge 'Scandinavian Noir' med 'Forbrydelsen'.

Og med placeringen på The Hollywood Reporters liste vil DR Fiktion stå endnu stærkere, vurderer Piv Bernth.

- Placeringen på listen betyder noget for DR Fiktion. Det understreger, at vi har markeret os stærkt med vores programmer på den internationale bane - folk ved nu i endnu højere grad, hvem vi er.

Hollywood lokker ikke

Film- og tv-branchefolk verden over læser The Hollywood Reporter, men at de nu ser Piv Bernth på den prestigiøse liste er ikke noget, der får hende til at overveje at fortsætte karrieren i Hollywood.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få bedre arbejdsbetingelser noget sted i verden, end jeg har på DR. Branchefolk verden over er meget misundelige på os i DR, fordi vi er uafhængige af kommercielle interesser. Jo flere penge, der er til produktioner som i eksempelvis USA, jo flere mennesker har noget på spil, og jo flere vil have indflydelse på produktet. Og det er bestemt ikke noget, der lokker, siger hun.

I forvejen har udlandet ellers vist voldsom interesse for DR's tv-serier. I 2011 blev 'Forbrydelsen' genindspillet i USA under titlen 'The Killing', i England har en fransk-engelsk udgave af 'Broen' netop haft premiere under titlen 'The Tunnel', og i USA er man i gang med at filme en amerikansk-mexicansk version af 'Broen'.