Hun er den farligste kendis at google

En søgning på skuespilleren Alexis Bledel, giver dig størst sandsynlighed for at blive udsat for virus og malware.

Alexis Bledel fik sit gennembrud i rollen som den søde datter i 'Gilmore Girls' - nu er hun decideret farlig ifølge cybersikkerhedsfirmaet McAfee. (Foto: Jason LaVeris © Getty Images)

Hun er kendt som den boglige og søde datter i 'Gilmore Girls' og som den intelligente og viljestærke Dr. Emily Malek i hitserien 'The Handmaids Tale'.

Nu kan skuespilleren Alexis Bledel tilføje endnu en titel til sit cv - en knap så flatterende én af slagsen.

Cybersikkerhedsfirmaet McAfee har nemlig udnævnt Alexis Bledel som den kendis, der er farligst at søge frem på nettet.

En søgning på den Emmy-vindende skuespiller giver nemlig ifølge McAfee det største antal farlige søgeresultater, som kan lede én hen til hjemmesider, der indeholder virus og malware.

Tricket kaldes 'black hat seo' og er en teknik, der bruges hyppigere og hyppigere af kriminelle til at opnå en bedre placering på Google.

Dermed udsættes almindelige mennesker, der søger efter skuespillere, musikere og andre kendisser på Google for potentielt farlige hjemmesider.

Det fortæller it-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

- Kriminelle lokker så at sige én hen til en hjemmeside, der indeholder noget om en kendis. Men for at se indholdet bliver man bedt om at installere et plug-in - en udvidelse - før man kan se det. Gør man det, så kan man blive udsat for virus og malware, forklarer han.

Bliver man udsat for virus eller malware, risikerer man, at ens computer bliver støvsuget for følsomme oplysninger. Det kan betyde, at ens passwords, kreditkortoplysninger og personlige dokumenter havner hos kriminelle, som derfra kan misbruge oplysningerne.

'Game of Thrones'-stjernen Sophie Turner er en af de farligste kendisser at google, hvis man skal tro cybersikkerhedsfirmaet McAfee. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Top ti-listen består af skuespillere, musikere og talkshowværter, og selvom de alle er verdenskendte, så er ingen af dem trods alt i Kim Kardashian-, Justin Bieber- eller Donald Trump-ligaen.

Men det giver god mening for Peter Kruse.

- Kriminelle lokker ikke med de helt store a-kendisser, fordi der er så mange søgninger på dem i forvejen. Så hvis de i stedet lokker med nogle lidt mindre kendte, så kan de opnå en højere placering på Googles søgemaskine, forklarer han.

Peter Kruse maner dog til besindighed. For bruger man sit kritiske øje, så bør man kunne opdage, at man bliver ledt hen til en suspekt hjemmeside.

- Og hvis du undgår at installere et plug-in, så sker der i langt de fleste tilfælde ikke noget, siger han.

Herunder kan du se McAfees top ti-liste over de farligste kendisser, du kan søge på.

1

Alexis Bledel

'The Handmaids Tale'-stjernen Alexis Bledel er ifølge cybersikkerhedsfirmaet McAfee den farligste kendis at google. (Foto: VALERIE MACON)
2

James Corden

James Corden er vært på talkshowet 'The Late Late Show'. (Foto: Monica Almeida © Scanpix)
3

Sophie Turner

Skuespilleren Sophie Turner fik sit globale gennembrud som Sansa Stark i 'Game of Thrones'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
4

Anna Kendrick

Anna Kendrick er blandt andet kendt fra 'Up in the Air' og 'Pitch Perfect'-filmene. (Foto: Lev Radin © Pacific Press)
5

Lupita Nyong'o

Skuespilleren Lupita Nyong'o er har haft roller i film som '12 Years a Slave' og 'Black Panther'. (Foto: Kgc-11Starmaxinc.Com © Represented by ZUMA Press)
6

Jimmy Fallon

Jimmy Fallon er vært på talkshowet 'The Tonight Show'. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)
7

Jackie Chan

Den kinesiske skuespiller Jackie Chan er kendt for blandt andet 'Rush Hour' og har medvirket i over 100 film. (Foto: Mike Blake © Scanpix)
8

Lil Wayne

Den amerikanske rapper Lil Wayne er 37 år og 1,65 centimeter høj. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
9

Nicki Minaj

Den amerikanske rapper Nicki Minaj står bag hits som 'Swalla' og 'Motorsport'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
10

Tessa Thompson

Den amerikanske skuespiller Tessa Thompson er blandt andet kendt fra filmene 'Creed' og 'Thor: Ragnarok'. (Foto: Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA)