Hun har en stemme, der får dig heeelt ned i gear: Her er 7 perfekte podcasts til ferien

Podcastekspert Sidsel Kaae Nørgaard guider dig til en række podcasts, som hjælper dig med at stresse af.

Udvalget af podcasts bliver hele tiden større og større, så det er bare med at tage hørebøfferne på og lade sig inspirere. (Foto: Grafik: Oliver Seppo © DR)

Sommeren og den dertilhørende sommerferie er i fuld gang, og det er på sin plads at få ladet batterierne op.

Det kan du blandt andet gøre ved at hænge ud sammen med vennerne, tage til koncerter og generelt bare nyde friheden efter mange måneder med restriktioner.

Men du kan også læne dig tilbage med høretelefonerne i ørerne og lytte til podcasts, som får dig til at koble af i sommervarmen, inden der går hverdag i den igen.

Men hvad skal du så høre, hvis du gerne vil have hvilepulsen ned?

Det har vi spurgt podcastproducer Sidsel Kaae Nørgaard, der gennem seks sæsoner og siden 2018 har guidet lyttere i podcast-junglen i 'Podcastanbefalingen', om.

Herunder kommer hun med syv podcastanbefalinger, som kan hjælpe dig med at komme ned i gear. Og uden at sige for meget, kan vi afsløre, at anbefalingerne bevæger sig ind i så forskellige universer som religion, spiritualitet, mad, fiskeri og astrologi.

1

'Spirituel med Rikke Hertz'

Hvordan hænger spiritualitet sammen med økonomi? Det giver podcasten 'Spirituel med Rikke Hertz' et bud på. (Foto: Christopher Furlong © Getty Images)

Denne podcast fra Podimo er til dig, som vil reflektere over sit spirituelle selv, mener podcastekspert Sidsel Kaae Nørgaard.

- Der er masser at tage fat på, hvis man er helt ny i den spirituelle verden.

- Man kan dykke ned i kærlighedens væsen, og hvordan spiritualitet og økonomi hænger sammen – altså hvilke energier, man skal slynge ud i verden, hvis man skal ændre sin økonomiske status.

- Værten er Rikke Hertz, som er spirituel erhversrådgiver for toperhvervsfolk herhjemme, mens hun samtidig er clairvoyant. I podcasten har hun sessioner med kendte mennesker som Flemming Møldrup, Hella Joof og Ellen Hillingsø.

- Det er en virkelig velproduceret podcast, som kan anbefales, hvis man gerne vil helt ned i gear til lyden af en behagelig stemme.

'Spirituel med Rikke Hertz' kan høres på Podimo.

2

'Tal til mig'

Radioværten Iben Maria Zeuthen inviterer lytterne med ind i en snak om Gud i podcasten 'Tal til mig'. (Foto: Kim Matthai Leland © Scanpix)

I podcasten 'Tal til mig' med Iben Maria Zeuthen bevæger vi os ind i den religiøse sfære. Det handler nemlig om gæsternes forhold til Gud, og det er reflekteret lytning, mener Sidsel Kaae Nørgaard.

- Der er mange blandede meninger om Iben Maria Zeuthen, men personligt er jeg selv stor fan af den måde, som hun meget intimt interviewer sine gæster, som gør, at man kommer tæt på deres inderste tanker.

- Jeg er ikke selv religiøs, men jeg har altid været meget fascineret af religion, hvilket jeg tror er gældende for andre derude. Derfor tror jeg, at 'Tal til mig' kan få mange til at reflektere over deres eget forhold til Gud og dermed også reflektere over dem selv som mennesker.

- Jeg vil især anbefale afsnittet med forfatteren Helle Vincentz, som giver en barsk fortælling om sin alkoholiserede fars død, og hvordan Gud forsvandt fra hende i det øjeblik.

'Tal til mig' kan høres i DR Lyd eller der, hvor du normalt hører podcasts.

3

'Nocturne'

'Nocturne' handler om alt fra juletræsvagter, der holder vagt på Times Square i New York (billedet), til hvordan det er være gadepræst om natten blandt hjemløse og sexarbejdere. (Foto: Makoto Murayama © Scanpix)

Sommeren har indtil videre været spækket med sol og lyse nætter, men hvis man som lytter savner at krybe ind i mørket, anbefaler Sidsel Kaae Nørgaard podcasten 'Nocturne'.

- Den handler om alt det, der foregår, når de fleste mennesker er gået i seng.

- Det er små fortællinger om livet i natten, og det kan handle om alt fra juletræsvagter, der holder vagt på Times Square i New York, til hvordan det er være gadepræst om natten blandt hjemløse og sexarbejdere.

- Jeg vender altid tilbage til 'Nocturne', når jeg vil have en lidt skæv historie, som jeg ellers ikke støder på. Den har eksisteret siden 2014, så der er rigeligt med små fortællinger om den mørke nat, man kan fordybe sig i. Og man behøver ikke lytte kronologisk.

'Nocturne' kan høres der, hvor du normalt hører podcasts.

4

'Off Menu'

En af episoderne i 'Off Menu' omhandler en pizza fra Domino's. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Hvis du gerne vil koble af og komme helt ned i gear, men samtidig have dig et godt grin, så er podcasten 'Off Menu' skræddersyet til dig, mener Sidsel Kaae Nørgaard.

- Her inviterer to britiske komikere gæster ind, som skal beskrive deres drømmemenu.

- Alt er virkelig tilladt. En af gæsterne drømmer om en menu, som til forret byder på cheesy hvidløgsbrød fra Domino's, som skal ankomme i æsken, så osten sidder fast i pappet. Og så skal der være nok til, at man kan nå at spise et par stykker i bilen.

- Hovedretten er en særlig pizza, som gæsten lavede dengang, han selv arbejdede hos Domino's, mens desserten er tre forskellige, men meget bestemte iskugler fra Ben & Jerry's, som skal lægges i bægeret i en bestemt rækkefølge.

- Mad er jo noget, som fylder i alles liv, så her er der garanti for, at man kan tænke på sine egne drømmeretter eller finde inspiration. Og så er det en virkelig, virkelig sjov lytteoplevelse.

'Off Menu' kan høres der, hvor du normalt hører podcasts.

5

'FISK!'

Du kan blive klogere på fisk på en afslappet måde i podcasten 'FISK!'. (Foto: Lars Laursen © Scanpix)

Hvis man er typen, der kobler af i et par waders og med en fiskestang i hånden, skal man lytte til podcasten 'FISK!', mener Sidsel Kaae Nørgaard.

- Podcasten går helt enkelt ud på, at værten Theodor Langston fisker efter en bestemt fisk i selskab med en ekspert i selv samme fisk.

- Hvis man alligevel hygger sig ved et vandløb og har en fiskestang i hånden, kan man lige så godt have et hyggeligt fiskeselskab i ørerne.

- Man behøver ikke at være en super-fiskenørd for at lytte med. Jo, de smider nogle små betegnelser hist og her, men derudover er det virkelig hyggeligt at blive klogere på Danmarks åer, søer og hav - og de fisk, der lever der.

'FISK!' kan høres der, hvor du normalt hører podcasts.

6

'Invisibilia'

Podcasten 'Invisibilia' bliver produceret af amerikanske NPR. (Foto: MONIKA SKOLIMOWSKA © Scanpix)

Denne podcast handler om alt det usynlige i vores hverdag. For eksempel vores tanker, følelser og idéer. Og her støder man både på gribende og informative fortællinger, mener Sidsel Kaae Nørgaard.

- 'Invisibilia' er produceret af amerikanske NPR, og hver episode har et fokus med en eller flere case-personer, hvor forskere og eksperter gør sig kloge.

- Der er eksempelvis en historie om en supersjælden sygdom, som gør, at man slet ikke føler frygt. Selv hvis man pludselig bliver overfaldet af en person med en kniv på gaden.

- Denne podcast er for folk, som godt kan lide dokumentargenren, fordi man virkelig får ny viden og samtidig små gribende historier undervejs.

'Invisibilia' kan høres der, hvor du normalt hører podcasts.

7

'Astropod'

Amalie Bendixen (hvid kjole) og Marianne Gellert er værter på den populære astrologipodcast 'Astropod'. (Foto: Gregers Tycho © Scanpix)

Hvis man gerne vil flyve væk fra hverdagens stress og jag og ud til stjernerne, kan man gøre det i selskab med podcasten 'Astropod', mener Sidsel Kaae Nørgaard.

- Det er en podcast om astrologi lavet af to veninder, Marianne og Amalie, som skaber virkelig god stemning i deres eget univers.

- Jeg er selv ret skeptisk omkring astrologi og den slags, men jeg er virkelig positivt overrasket over 'Astropod', fordi det føles, som om man sidder med et par gode venner i et hyggeligt samtalerum.

- Jeg er ikke blevet omvendt, efter jeg er begyndt at lytte til podcasten, men det er altså sjovt at lytte til det afsnit, som handler om ens eget stjernetegn.

- De har måske udgivet deres sidste afsnit i 2020, men derfor kan man stadig lytte til episoderne, som ikke er blevet outdated.

'Astropod' kan høres der, hvor du normalt hører podcasts.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk