Hun spillede Morten Grunwalds datter: Han har betydet så meget for mig

- Han gik fra at være min far på film til at indtage en slags fader-rolle i virkeligheden, siger Danica Curcic.

Morten Grunwald og Danica Curcic ved overrækkelsen af Ove Sprogøe Prisen i 2014, som Curcic modtog det år. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Ritzau Scanpix)

- Jeg er chokeret, og jeg er virkelig ramt af det.

Sådan lyder det fra skuespilleren Danica Curcic oven på nyheden om Morten Grunwalds død.

De to skuespillere lærte hinanden at kende under indspilningerne af Bille August-filmen 'Stille hjerte' fra 2014. Her havde Danica Curcic en af sine første store filmroller, Morten Grunwald havde sin sidste.

- Det var en stor fornøjelse at arbejde sammen med ham. Han var så varm og imødekommende, og han udviste en slags faderlig omsorg. En omsorg, han faktisk har vist mig lige siden, siger Danica Curcic.

Siden det store gennembrud i 'Stille hjerte', der sikrede hende både en Robert- og en Bodil-statuette, har Danica Curcic nemlig haft et helt særligt forhold til Morten Grunwald, fortæller hun.

- Han har været så fantastisk at følge mit arbejde både på teater og film, og jeg følte mig altid meget beæret over, at han kom og så mine ting. Samtidig har vi haft nogle smukke korrespondancer sammen gennem årene, og det har betydet sindssygt meget for mig, at jeg har kunnet spørge ham til råds. Han gik fra at være min far på film til at indtage en slags fader-rolle i virkeligheden, siger hun.

Morten Grunwald og Danica Curcic sammen med instruktør Bille August og skuespillerne Paprika Steen og Ghita Nørby ved visningen af 'Stille hjerte' på San Sebastian-filmfestivalen i september 2014. (Foto: RAFA RIVAS © Ritzau Scanpix)

Vil savne hans anekdoter

Morten Grunwald spillede skuespil helt frem til sommeren sidste år, hvor hans sidste optræden var med Beckett-monologen 'Krapps sidste bånd' på Østre Gasværk i København.

Et stykke, som Danica Curcic også så.

- Det var en fantastisk monolog og iscenesættelse. Morten var så vildt et teatermenneske, og han havde så stor en viden om teatret og skuespilkunsten, siger hun og tilføjer:

- Og så havde han så mange vilde anekdoter. Dem ville jeg meget gerne have haft mulighed for at høre endnu flere af.

Morten Grunwald døde onsdag, 83 år gammel.

Facebook
Twitter