'Hun vil blive savnet af rigtig mange': Venner og kolleger siger farvel til Anne Bech

Fitnessinstruktør Anne Bech er død efter længere tids sygdom. Hun blev 42 år gammel.

Personlig træner og tv-personlighed Anne Bech er død efter et længere kræftforløb, skriver familien i et opslag på Instagram. Her ses hun til premieren på 'Star Wars: The Rise of Skywalker' i december 2019. (Foto: © Rasmus Flindt Pedersen, Scanpix)

- Vores smukke Anne er sovet stille ind efter hård sej kamp mod sygdom.

Sådan lyder starten af et længere opslag på fitnessguru og foredragsholder Anne Bechs Instagram-profil, hvor hendes familie bekræfter hendes død.

Den kendte fitnessinstruktør, forfatter og foredragsholder blev 42 år. Hun efterlader sig to børn.

- Tusind tak for de utallige kram, tårer, beskeder, opkald, breve og smukke blomster. Det er tydeligt, hvor mange mennesker Anne nåede at berøre i sit liv, fortsætter opslaget, hvor der også bliver sendt en tak til Amager Hospitals akutklinik.

Veninde: 'Jeg var hos hende i forgårs'

Anne Bech døde efter et længere kræftforløb, men nåede i løbet af sit korte liv både at arbejde med personlig træning og som aerobic- og fitness-instruktør. I de seneste år ernærede hun sig som landskendt træningsekspert.

Anne Bech skrev også flere træningsbøger - blandt andet med kendisser som Thomas Skov og Mascha Vang - herunder 'Toptrimmet på 12 uger' og 'Kom i gang med Mascha Vang'.

Og én, som kommer til at savne Anne Bech, er netop veninden Mascha Vang, som var hos hende til det sidste.

- Hun gik bort i går, og jeg var hos hende i forgårs. Jeg fik sagt et rigtig fint farvel til hende, og hun var omgivet af sine nærmeste og fik en masse kærlighed. Hun kæmpede bravt for sine to børn. Det var en god afsked, som det nu kan være i sådan en situation.

Hun var sød, sjov og ordentlig

I 2015 udgav Mascha Vang og Anne Bech i samarbejde bogen 'Kom i gang med Mascha Vang', der indeholder træningsprogrammer og kostplaner. Men deres venskab blev skabt før deres fælles bogudgivelse.

- Vi blev veninder for 11 år siden, da jeg var ansat på DR og lavede radio. Her trænede hun mig op til et radioprogram.

- Som veninde vil jeg huske hende som sød, sjov og ordentlig. Hvis der var noget, Anne var, så var det ordentlig. Man kunne altid regne med hende. Hun var en fantastisk god veninde og en fantastisk mor. Hun var stærk som ind i helvede, siger Mascha Vang.

- Hun vil blive savnet af rigtig mange – både privat og professionelt. Hun havde et netværk og en omgangskreds, som rakte i alle retninger, og som var kæmpestort. Hun vil virkelig blive savnet.

- Det er så ubegribeligt og uretfærdigt, at du skulle forladt denne verden og dine dejlige børn alt, alt for tidligt, skriver Mascha Vang på sin Instagram-profil i kølvandet på Anne Bechs død. (© instagram)

'Du kæmpede til det sidste'

Og det strømmer da også allerede ind med kondolencer til fitnessgururen.

- Åh nej. Åh venner. Er så ked af det. De varmeste tanker til jer alle sammen, skriver tv-vært Emil Thorup til opslaget på Anne Bechs Instagram. Han arbejdede sammen med Anne Bech på bogen 'Toptrimmet på 12 uger'.

- Tusind tak for dansen. Du vil for evigt bo i mit hjerte, skriver Julie Ruggaard, der også er kendt under det tidligere kunstnernavn Blå Øjne.

Tv-vært Christiane Schaumburg-Müller, der også var venner med Anne Bech, skriver på sin egen Instagram:

- Du kæmpede til det sidste. Intet kunne slå dig ud. Men nogle ting kan man ikke overvinde. Det umulige var ikke muligt. Englene kaldte dig hjem. Alt for tidligt. Og sorgen sidder som en knuden i maven og mine tanker, og tårer skaber en sø - et hult rum.

Fortalte åbenhjertigt om kræftforløb

På Anne Bechs Instagram kunne man følge hendes dagligdag med kræftsygdommen, og hun fortalte åbent med billeder og ord, hvordan det var at være i behandling. Hun nåede også at fortælle åbenhjertigt om sygdommen i podcasten 'Anne Bech har kræft'.

Anne Bech poserer for fotografen i forbindelse med bogen 'Guide til gudindekrop'. (Foto: © søRen Bidstrup, Scanpix)

Da Anne Bech i efteråret havde fødselsdag, skrev hun blandt andet på sin profil, i hvad der blev hendes sidste opslag:

- Min fødselsdag er snart slut. Jeg havde håbet, den blev bedre end sidste år (...) Min medicin virker, men hovedet og operation er helt i stykker.

- Jeg ligger og kigger ud over parken, som jeg elsker og har løbet mange damer glade og sundere i. Jeg elskede alt ved det. Tak for opmærksomheden ved min fødselsdag. Jeg elsker min fødselsdag.