Hvid skuespiller som Michael Jackson vækker debat

Den britiske skuespiller Joseph Fiennes skal spille Michael Jackson i en ny tv-film.

"Hans (Michael Jacksons, red.) hudfarve var formodentlig tættere på min hudfarve end hans egen," siger Joseph Fiennes. (Foto: Jerod Harris © 2015 Jerod Harris)

Kan man caste en hvid skuespiller til at spille den afroamerikanske poplegende Michael Jackson?

Det spørgsmål har skabt voldsom debat på de sociale medier, efter det i går kom frem, at den hvide skuespiller Joseph Fiennes skal spille sangeren i den nye tv-komedie ”Elizabeth, Marlon & Michael”.

Filmen finder sted lige efter terrorangrebene i New York i 2001, og på det tidspunkt var Michael Jacksons hudfarve hvid.

Billedet her er fra 2001, hvor Michael Jackson gav koncerter i New York City. (Foto: MARIO TAMA)

Men at det er Joseph Fiennes, som fik sit gennembrud som William Shakespeare i filmen ”Shakespeare in Love”, der skal spille Michael Jackson, er alligevel faldet mange for brystet.

Ikke mindst på Twitter, hvor debatten har været intens dagen igennem.

https://twitter.com/NaniWaialeale/status/692167913755787264 https://twitter.com/OliOlsson/status/692461439655747587

Hollywood har været på den anden ende i de seneste uger, efter en række sorte skuespillere har valgt at boykotte det årlige Oscar-show, fordi der er få sorte blandt årets nominerede.

Det har sat fornyet fokus på racisme i filmbyen, og formanden for Oscar-akademiet har netop valgt at ændre på sammensætningen af akademiet for at sikre mere plads til sorte, kvinder og homoseksuelle.

Joseph Fiennes var dog onsdag ude i medierne for at gyde olie på vandene. Til Entertainment Tonight sagde han ifølge Buzzfeed, at Michael Jackson, der døde i 2009, ”uden tvivl” havde pigmentproblem.

- Hans hudfarve var formodentlig tættere på min hudfarve end hans egen, siger skuespilleren.

Facebook
Twitter