Hvidstengruppen slår biografrekord

Anne-Grethe Bjarup Riis opnår stor succes som debuterende filminstruktør på filmen Hvidstengruppen.

Et historisk og autentisk krigsdrama om en modstandsgruppe under 2. Verdenskrig trækker det danske folk i biografen.

87.725 danskere købte biografbillet til Hvidstengruppen i åbningsweekenden. Det er den største danske åbning siden Klovn havde premiere i 2010. Inklusiv forpremierer har Hvidstengruppen solgt over 100.000 billetter.

Havde forventet at sælge som "Hævnen"

Dermed står modstandsfilmen for 45 procent af omsætningen for alle film, der blev spillet i Danmark over weekenden. Det er rekord for en dansk dramafilm, som ikke er i Biografklub Danmark.

Regner Grasten, der er producer på filmen, er spændt på, hvor det kan ende:

- Vi havde forventet en start som Hævnen, der åbnede med 40.000 og havde 46.000 inklusiv forpremierer. Hævnen endte som bekendt med over 400.000 billetter, så nu kan alt ske.

- Anmelderne fik ret, da de forudsagde, at danskerne ville storme i biografen, konstaterer Regner Grasten i en kommentar til superpremieren.

Taknemmelig Bjarup Riis

Den debuterende instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis er lykkelig for den store succes, der allerede præger åbningsweekenden.

- Jeg må knibe mig i armen over, at så mange danskere har taget min film til sig, samtidig med alle de fantastiske anmeldelser jeg har fået, og jeg er dybt taknemmelig.

Beskriver jysk modstandskamp

- Folk sender mig mails og takker for filmen. Det er noget, der går lige i hjertet. Jeg kan ikke være mere glad og lykkelig. Tak, siger hun.

Filmen Hvidstengruppen tager sin begyndelse i Danmark i 1940, hvor tyskerne har besat landet. Den danske regering forsøger at undgå oprør og modstandskamp, men trods advarsler dannes modstandsgruppen, der går under navnet Hvidsten.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter