Hykleri og hæmningsløs sex: Tre unge mænd afslører, hvordan de bruger Grindr

Hvordan bliver datingappen Grindr egentlig brugt? Det har vi spurgt tre homoseksuelle mænd om.

Da Grindr så dagens lys for ti år siden, var der nok ikke mange, der havde troet, at den ville revolutionere måden, vi allesammen dater på i dag.

Men den orangefarvede app, der primært henvender sig til mænd, der har sex med mænd, har i dén grad ændret kærlighedslivet for både mænd, kvinder, bi-, homo- og heteroseksuelle her et årti efter sin lancering.

Grindr var nemlig den allerførste datingapp, der benyttede sig af GPS-teknologi til at vise sine brugere, hvor langt fra hinanden, man befandt sig.

Dén teknologi tager vi som en selvfølge i dag, uanset om vi logger på Tinder, Happn eller Bumble.

Men hvordan bliver Grindr egentlig brugt? Og bruger man den til at finde kærlighed, sex eller noget midt i mellem? Vi har spurgt tre unge, homoseksuelle mænd om deres oplevelser med den ikoniske app.

Peter*

(Foto: (privat))

Jeg bruger udelukkende Grindr til sex. For mig er den et middel til at komme i kanen inden for meget, meget kort tid.

Og hvis jeg skal være helt ærlig, så har de seksuelle oplevelser, jeg har fået gennem appen, ikke været super romantiske. Når der er en konsensusbeslutning om, at det er 'lige på og hårdt', så bliver det også derefter.

Jeg har tit slettet den og så hentet den igen. Jeg gjorde det så sent som i søndags, fordi jeg lå og var lidt småliderlig. Det er sgu lidt skræmmende, og der er også skam forbundet med at bruge den.

Jeg tror også, der kan være noget selvbedrag forbundet med at bruge appen. Jeg tror, der er mange, der forestiller sig, at de skal finde den store kærlighed eller en mega god sexpartner. Og sådan ender det nok bare ikke særlig tit.

Der er kommet en funktion i appen, hvor man kan lave gruppechats, så det er langt nemmere nu end før, hvis man vil have en trekant.

Jeg har engang prøvet at skulle finde nøglen til en lejlighed. Den var tapet op på postkassen, og så skulle jeg selv lukke mig ind. Alt lys var slukket i lejligheden, og jeg kunne høre flere folk, der trak vejret. Og så gik man ellers bare rundt og knaldede, hvem man havde lyst til.

Men jeg kender også folk, der bruger Grindr aktivt til at få sig et netværk - og ikke kun til sex. Jeg har også selv mødt gode bekendte gennem appen.

* Peter har ønsket at være anonym; hans navn er derfor opdigtet. Redaktionen er bekendt med hans rigtige navn og identitet.

Kasper

(© (c) privatfoto)

Jeg kom på Grindr, fordi jeg syntes, der var for mange useriøse fyre på Boyfriend (datingside på nettet, red.). Det viste sig hurtigt, at dét var der også på Grindr.

Jeg har oplevet folk, der blev vrede over, at jeg ikke ville sende nudes. Jeg har oplevet biseksuelle fyre, der var deres pigekærester utro. Og jeg har oplevet en masse fake profiler, der for eksempel skriver, at de er prins i Dubai eller bruger billeder fra folk, der er kendte på Instagram.

Jeg har heldigvis også fået en rigtig god ven på Grindr. Det er én af de positive ting, jeg har oplevet.

Men der er mange, der har ekstremt høje forventninger. Folk vil kun have nogen, der ser skidegodt ud, og det er der måske én procent, der gør. Resten er både høje og lave, tykke og tynde og i det hele taget vidt forskellige. Men folk forventer, at man skal være perfekt.

Det homoseksuelle miljø er plaget af dobbeltmoralsk hykleri. Vi er så tolerante på overfladen, men i virkeligheden er der mange, der er dybt intolerante, og hverken vil have folk med for meget på sidebenene, folk der er for lave eller folk med en anden hudfarve end dem selv.

Der er nødt til at ske en holdningsændring. Vi er så optagede af at fremstå perfekte, men det er der jo i virkeligheden ingen, der er. Hvorfor så stræbe efter det?

Mark

(© (c) privatfoto)

Jeg kom på Grindr, fordi jeg var flyttet til Odense for at gå på gartnerskolen, og jeg ville gerne have nogle venner.

Der var en Daniel med et flot smil, der blev ved med at poppe op, fordi han var i området. Og så en dag besluttede jeg mig for at skrive til ham. Det var i starten af februar 2015.

Vi svingede bare rigtig godt, og vi blev kærester i starten af april. Så fik jeg vandskade i min lejlighed og skulle flytte ud, og samtidig skulle Daniel flytte hjemmefra. Og så blev vi enige om at flytte sammen. Det var i maj.

Jeg er altid gået efter min mavefornemmelse. Jeg tror ikke rigtig på, at ting skal have tid til at udvikle sig - enten er den der, eller også er den der ikke.

Som om det ikke var nok, blev vi faktisk også forlovet i juni samme år. Jeg kan godt høre, at det lyder helt fucked up, når jeg sådan fortæller det højt.

Daniel og jeg er stadigvæk sammen, og bor i dag i et rækkehus i Glamsbjerg.

Jeg ved godt, at de fleste bruger Grindr til at finde sex, men jeg vidste på forhånd, at det gad jeg ikke.

Hvis man er afklaret med sig selv om, hvad man vil, så tror jeg godt, det kan lykkes at finde det. Også hvis det er noget andet end sex.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk