Hype om 'Pokémon Go': Pas på, du ikke falder!

Det nye telefonspil 'Pokémon Go' får spillere til at glemme tid og sted.

Sådan ser det ud, når du spiller det nye spil 'Pokémon Go' på Flinders Street i Melbourne, Australia. (Foto: JULIAN SMITH © Scanpix)

Begynder din mand, søn, søster eller mor at opføre sig underligt i den kommende tid, så kan det være fordi, de har downloadet det nye 'Pokémon Go'-spil til mobiltelefonen.

Men spillerne skal lige passe lidt på. Efter spillet har været tilgængeligt i flere lande i lidt under en uge, vrimler det allerede med eksempler på, at jagten på de små virtuelle væsener får konsekvenser i det virkelige liv.

For det kan gå galt, når folk spiller spillet rundt om i den virkelige verden med øjnene klistret til mobilskærmen.

Nyhedsbureauet AP beretter om ankelskader og folk, der går ind i træer, mens de spiller, eller kommer i karambolage med svingdøre i jagten på de små væsner på skærmen.

Den 21-årige studerende Mike Schultz fra New York, USA, er en af dem, der er kommet galt af sted.

Han hoppede på skateboardet med telefonen i hånden for at fange pokémoner, men måtte køre langsomt for at følge med på skærmen. Det resulterede i, at han slog hånden, da han kørte over et hul i fortovet, som han i almindeligt tempo blot kunne rulle over.

- Jeg ville bare hurtigt kunne stoppe, hvis der var pokémoner i nærheden, som skulle fanges, siger Mike Schultz til nyhedsbureauet AP.

Jagten på væsner kan ikke ske overalt

I den amerikanske stat Virginia advarer sheriffen folk mod at tro, at jagten på pokémoner giver dem lov til at betræde privat grund.

Sheriffen har nemlig observeret et stigende antal henvendelser om indtrængen på privat grund, efter at spillet blev lanceret i sidste uge.

Som sheriffen skrev på Facebook:

'Saml ikke pokeballs her'

Også i Australien er interessen stor. Så stor, at lokalpolitiet i byen Darwin har bedt folk om at holde sig uden for politistationen, når de spiller. Stationen er nemlig et af de steder, hvor spillere kan samle såkaldte 'pokeballs', som skal bruges til at fange pokémon-figurerne.

Og netop de såkaldte 'pokeballs' kan give folk en helt anden viden om samfundet omkring dem, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP. For spillere kan samle 'pokeballs' ved centrale og historiske steder som kirker, virksomheder og parker.

En anden positiv gevinst, der nævnes, er, at spillerne kan få mere motion end normalt.

Det har den danske it-supporter og Pokémon-spiller Patrick Klæbel oplevet. Han har gået næsten 80 kilometer, siden han downloadede spillet for lige under en uge siden.

Sådan ser det ud, når Patrick Klæbel spiller Pokémon Go:

Virtuelle væsner i dine forældres stue

Spillet blev lanceret i USA, Australien og New Zealand i sidste uge, og det har hurtigt fået succes.

Millioner af folk downloader det, og Nintendo ser ud til at være blevet meget mere værd på at have lanceret spillet.

Selvom Pokemon-spillet først kommer til Danmark senere, formentlig til august, så har nogle danske spillere allerede fundet vej til den udenlandske udgave.

Spillet gør brug af mobiltelefonens kort og kamera og går ud på, at du går rundt i gader og stræder med din telefon åben. På skærmen ser du den virkelige verden foran dig, men der er lagt et ekstra lag på, så du samtidig kan jage den virtuelle Pikachu og de andre Pokémon-figurer, mens du bevæger dig rundt.

Og de små tegneseriedyr kan dukke op mange steder. Endda på privat grund, for eksempel i dine forældres stue, som det skete for denne danske Twitter-bruger:

https://twitter.com/spiri/status/752571578274156544

Eller i dit soveværelse...

https://twitter.com/GRaavig/status/752575628742889472

FacebookTwitter