Hypet rapper slår Medina og Aqua

Den unge rapper Kidd indtager førstepladsen på iTunes' liste over mest downloadede danske album.

Den danske rapper Kidd kunne ikke falde i søvn natten til onsdag for bare nerver over udgivelsen af sit debutalbum. Derfor vågnede han først onsdag formiddag klokken 11, hvor albummet lå nummer et på den danske iTunes-liste.

Dermed har den 22-årige rapper med numre som "Gør sin ting" og "Kysset med Jamel" slået store danske kunstnere som Aqua, Malk De Koijn, Medina og Rasmus Nøhr.

- Det er helt fantastisk! Jeg har slået de helt store. Nu må vi bare se, hvor lang tid det kan holde. Men det er et bevis på, at folk godt kan lide min musik, og det gør mig meget lykkelig, siger Kidd med det borgerlige navn Nicholas Westwood til Ritzau.

Youtube banede vejen

Kidd startede som et undergrundsfænomen fra Nørrebro, men da hans hjemmelavede musikvideoer blev lagt på youtube.com, kickstartede det hans karriere i den danske musikbranche.

- YouTube er genial til at promovere nye kunstnere, men folk skal ikke kunne sige, at jeg bare er et youtube-fænomen. Det har været vigtigt for mig at vise, at jeg ikke bare er en realitystjerne, men at jeg kan noget med min musik, siger Kidd.

Har eget pladselskab

Den unge rapper udgiver sit debutalbum på sit eget pladeselskab, Cheff Records, efter han har nægtet at tage imod tilbud om pladekontrakter fra flere store pladeselskaber.

- Hos pladeselskaberne får kunstneren kun 12-30 procent af indtægterne, resten snupper de. Det giver ikke mening, for det er jo mig, der laver musikken, så det er ikke rimeligt, at de tjener alle pengene, siger Kidd.

Arbejdet med at starte sit eget pladeselskab har dog ikke været helt uden komplikationer.

- Det har været rodet og besværligt, fordi jeg skal sætte mig ind i alle mulige juridiske ting. Men det er klart det værd, siger Kidd, der onsdag aften lægger alt kontorarbejde fra sig for at fejre sit nye album ved en fest på natklubben Rust i København.

- Det skal bare være så useriøst som overhovedet muligt, griner Kidd.

/ritzau/