Hypnotisøren Ali Hamann er død

Ali Hamann var kendt fra tv, store shows, og så var han dømt sexkrænker. Han blev 80 år gammel.

Ali Hamann blev dømt for at have krænket to kvinder seksuelt i forbindelse med sin hypnosebehandling.

Danmarks måske mest berømte hypnotisør Ali Hamann er død. Det skriver Midtjyllands Avis.

Hamann blev blandt andet kendt, da han i begyndelsen af 1980erne optrådte på tv og via hypnose fik mange danskere til at kvitte tobaksrygningen.

- Jeg giver ikke bare håb. Jeg giver næsten sikkerhed for, at det lykkes. Og det er så nemt. Jeg fjerner simpelthen folks lyst til at bruge evnen til at ryge, og så holder det, så længe folk selv vil, har Hamann tidligere sagt i et interview med Midtjyllands Avis.

Har været i fængsel

- For man skal selvfølgelig være besluttet på, at det er det man vil. Og selv vælge det. Tænk hvis jeg gik hen og fik folk til at gøre noget, som er imod deres overbevisning. Det ville være forfærdeligt, sagde Ali Hamann dengang.

Hypnotisøren har dog - sine lovord til trods - rettens ord for, at han er gået imod folks vilje. Det kostede ham i begyndelsen af 1980erne en tur bag tremmer.

Han blev dømt for at have krænket to kvinder seksuelt i forbindelse med sin hypnosebehandling. Efter løsladelsen sagde han til Samvirke:

Nægtede sig skyldig

- Min største fejl var, at jeg ikke havde en anstandsdame ligesom lægerne.

Ali Hamann nægtede sig skyldig i overgrebene, og efterfølgende fil han installeret videokamera i sin klinik for at kunne dokumentere, hvad der måtte foregå.

Det var en onkel, som introducerede Ali Hamann for hypnosen, allerede da Hamann var teenager og gik under navnet Svend Erik. Først brugte han hypnosen i cirkus, men siden blev det til større shows.

I mange drev Ali Hamann klinik i sit hjem på Sølystvej i Silkeborg. Ali Hamann blev 80 år gammel.

/ritzau/

Facebook
Twitter