I stormvejr efter hun ammede live på nettet: Nu får blogger en undskyldning

Platformen Twitch er vendt 180 grader, efter amme-video har skabt debat på nettet.

Videobloggeren Heather Kent sammen med sin etårige datter Margaux. (© Screendump Twitch/HeatheredEffect)

En kamp, som i mange år har fundet sted i det offentlige rum, er nu også blevet en kampplads i den virtuelle verden.

Det har den amerikanske videoblogger og mor til fire Heather Kent været medvirkende til, efter hun i sidste uge kom ud i noget af et stormvejr på streamingplatformen Twitch.

Heather Kent, der streamer under navnet 'HeatheredEffect', ammede sin knap etårige datter, mens hun livestreamede en samtale med en veninde.

Ammevideoen satte i første omgang ikke den store debat i kog blandt 'HeatheredEffects' 16.000 følgere på Twitch, men det ændrede sig, da ammevideoen blev lagt på Reddit med overskriften 'Normaliser amning'.

Her anklagede både Twitch-og Reddit-brugere på subreddit'en Livestreamfail Heather Kent for at 'bruge sit barn som undskyldning for at vise bryster' og for at få 'seksuel opmærksomhed'.

Ammestreamingen og de efterfølgende sexistiske kommentarer genererede så meget opmærksomhed, at Twitch valgte at fjerne den pågældende video. En beslutning, man siden hen fortrød. Det vender vi tilbage til.

Videobloggeren Heather Kent ammer sin datter, mens hun streamer en samtale med sin veninde på gamer-platformen Twitch. (© Screendump Twitch/HeatheredEffect)

Genkender sexistiske kommentarer

Sexistiske kommentarer henvendt mod kvinder på Twitch er nemlig langt fra enestående.

Den danske gamer Marie Watson er selv på Twitch, hvor hun har 60.000 trofaste følgere - langt størstedelen er drenge og mænd.

Hun oplever selv at få smidt sexistiske kommentarer efter sig.

- Det er ret standard, at kvinder på Twitch bliver beskyldt for at udnytte deres køn og udseende for følgere og penge, og at det for os piger ikke handler om gaming.

- Det har været noget, jeg har kæmpet med i rigtig lang tid, selvom jeg ikke er en, der udnytter mit udseende. Jeg har bare altid haft lyst til at game, lyder det fra 22-årige Marie Watson, der har været på Twitch i fem år.

22-årige Marie Watson har 60.000 følgere på Twitch, som primært er drenge og mænd, der følger med, når hun gamer. (Foto: Andreas Bro © dr)

Hun mener dog, at der på platformen findes kvinder, som udnytter deres udseende og generelt bruger platformen til alt andet, end det den oprindeligt var tænkt som: at være en platform for gamere.

Hun synes absolut ikke, at det er i orden, at Heather Kent har modtaget sexisitiske kommetarer, fordi hun ammer. Men omvendt mener hun heller ikke, at hun burde amme på gamer-platformen.

- Jeg er fortaler for, at kvinder skal kunne amme offentligt uden at møde nogle som helst problemer, men jeg føler, det var forkert af hende at amme på Twitch, siger Marie Watson.

Heather Kent har selv udtalt til Buzzfeed News, at hun normalt streamer om aftenen, når hendes børn er lagt i seng, men at det denne gang ikke var muligt, da veninden i streamingvideoen kun kunne medvirke om dagen.

- Hvis hun skal amme sit barn, så kunne hun sætte streamingen på pause, mens det står på. Det er derfor, jeg føler, at det godt kan ligne, at hun gør det for visninger, siger Marie Watson.

Twitch: Amning bryder ikke regelsæt

Heather Kent selv blev meget overrasket over, at Twitch i første omgang fjernede ammestreamingen.

Hun havde ifølge eget udsagn læst platformens retningslinjer, som forbyder 'nøgenhed og eksplicit seksuelt indhold' og konkluderet, at hun ikke overtrådte dem med ammevideoen.

Efter flere dages tavshed og megen internetdebat svarede Twitch torsdag på nogle af de Twitter-opslag, hvor Heather Kent afkrævede svar.

Platformen er kommet frem til den konklusion, at streamingen ikke overtrådte sitets retningslinjer for seksuelt indhold.

- Vores team reagerede på anmeldelser om nøgenhed, og derfor blev klippet fjernet. Det var en svær situation for vores sikkerhedsadministrator, fordi det var en form for anmeldelse, som ikke før er set på Twitch.

- Efter interne diskussioner er vi kommet frem til, at amning ikke overtræder vores retningslinjer. Som du selv så velformuleret skriver: 'amning er ikke uanstændigt', og det er vi enige med dig i, lyder det skriftlige svar til Heather Kent fra Twitch.

FacebookTwitter