Ikonisk forfatterinde er død

Harper Lees 'To Kill a Mockingbird' er en af de mest kendte amerikanske romaner i historien.

Harper Lee sammen med tidligere præsident George W. Bush. (Foto: LARRY DOWNING © Scanpix)

I USA kender stort set alle amerikanere bogen 'To Kill a Mockingbird' – 'Dræb ikke en sangfugl'.

Bogen er blevet et stykke amerikansk historie og bruges i mange high schools – og nu er forfatteren Harper Lee død i en alder af 89.

Det skriver Reuters.

Den verdensberømte roman blev udgivet i 1960, hvor den vandt en Pulitzer. Bogen, der er solgt i mere end 40 millioner eksemplarer, stod i mange år som den eneste på Harper Lees CV.

55 år senere udkom så efterfølgeren ’Sæt en vagtpost ud’ om pigen Scout og hendes far, Atticus Finch, der er forsvarsadvokaten i en retssag om en racistisk motiveret voldtægt i 1930’ernes Alabama.

Bogen var et gammelt manuskript, der blev skrevet tilbage i slutningen af 1950’erne. Manuskriptet blev udgivet, efter at Lees veninde og advokat Tonja Carter genopdagede den.

- Efter megen omtanke og tøven delte jeg det med en håndfuld mennesker, som jeg stoler på. Jeg blev glad for, at de fandt det værdigt til udgivelse. Jeg er forbløffet og meget ydmyg over, at denne bog nu vil blive udgivet efter alle disse år, sagde Harper Lee ifølge New York Times.

Efter den enorme succes med ’Dræb ikke en sangfugl’ trak Harper Lee sig tilbage fra offentligheden. Kun sjældent siden 1960'erne gav hun interviews og trods ønsker fra millioner af læsere, skrev hun aldrig en ny roman bortset fra ’Sæt en vagtpost ud’.

Forfatteren bag 'To Kill a Mockingbird', som er et stykke amerikansk historie, er død.

Opslået af DR Nyheder på 19. februar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve