Influenceren Mia skal i retten for skjult reklame: 'Det virker voldsomt'

Mia Sand risikerer en bøde på 120.000 kr. og en plet på straffeattesten.

Det er ikke fair.

Sådan er Mia Sands umiddelbare reaktion, nu hvor hun er tiltalt for skjult reklame på sin instagram-profil.

- At få en politianmeldelse virker meget voldsomt. Tanken om at få en plet på sin straffeattest og en kæmpe bøde for at have gjort noget, du ikke selv synes er ulovligt, virker ret voldsom, siger Mia Sand til Kulturen på P1.

Mia Sand er den første influencer, der er bliver tiltalt for skjult reklame.

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tre andre influencere, men her har anklagemyndigheden endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale.

- Jeg synes, det er uheldigt, at man finder en person som mig. Man kunne måske have fanget større fisk i havet. I Danmark er der ret mange andre mere populære instagrammere end mig, siger Mia Sand, der har instagramprofilen 'Missmiafit' med 1,4 millioner følgere.

Har rettet 100 opslag

Da Mia Sand for første gang blev kontaktet af Forbrugerombudsmanden, blev hun gjort opmærksom på, at hun har en række opslag på Instagram, som ikke er deklareret reklame.

- Jeg går efterfølgende hen og retter 100 opslag. Jeg undlader nogle af dem, fordi det i min verden ikke er reklame, siger Mia Sand og henviser til 23 opslag, hvor hun har tagget virksomheder på billedet uden at få penge.

De 23 opslag er netop årsagen til, at Forbrugerombudsmanden har valgt at politianmelde influenceren. Forbrugerombudsmanden vurderer nemlig, at der er tale om annonceindhold i opslagene.

Mia Sand kontaktede Forbrugerombudsmanden for at høre, om hun havde handlet korrekt.

- Jeg skrev til dem, at jeg har ændret det, og at jeg har forstået reglerne, og så spørger jeg, om der er andet, for så må de gerne skrive tilbage. Det gjorde de ikke.

120.000 kroner og en plet på straffeattest

Mia Sand bryder sig ikke om, at der lige nu er nogen, der forbereder en sag imod hende.

- Det er en ubehagelig tanke, at der sidder nogen hos Forbrugerombudsmanden, som lige nu arbejder på at få mig ned med nakken.

Hun har fået et bødeforlæg på 120.000 fra Forbrugerombudsmanden, som hun håber på at undgå at betale, når dommen falde ved Retten i Glostrup til april.

Kulturen på P1 har forsøgt at få en kommentar fra Forbrugerombudsmanden. Forbrugerombudsmanden ønsker ikke at kommentere sagen.