Instagram lukker influencers profil efter omstridte coronaopslag

Saszeline Sørensen har den seneste tid delt kontroversielt indhold om coronavirus, som Instagram har fjernet.

Saszeline Sørensen er nok mest kendt fra sin tid som den ene halvdel af popduoen S.O.A.P i 1990'erne. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Den tidligere sanger Saszeline Sørensen har fået lukket sin profil på Instagram, efter at hun har delt kontroversielt indhold om coronavirus.

Det oplyser hun selv i et opslag på Facebook. At det er tilfældet, bekræfter Camilla Nordsted, der er kommunikationskonsulent for Facebook og Instagram i Norden. Facebook ejer Instagram.

Årsagen er 'gentagne overtrædelser af retningslinjer omkring misinformation om covid-19", skriver Camilla Nordsted til DR.

Saszeline Sørensen er nok mest kendt fra sin tid som den ene halvdel af popduoen S.O.A.P i 1990'erne. Men den seneste tid har hun gjort sig bemærket ved at dele kontroversielle påstande relateret til den igangværende coronapandemi med sine cirka 90.000 følgere på Instagram.

"Falske oplysninger"

Blandt andet har hun opfordret sine følgere til at lade være med at bruge mundbind i offentlig transport, selv om det er et påbud fra myndighederne.

Det har flere gange fået Instagram til at fjerne hendes opslag. Det er sket med den begrundelse, at opslagene indeholder "falske oplysninger".

Saszeline Sørensen oplyser på Facebook, at hendes profil på Facebook først har været deaktiveret i 24 timer, og at hendes Instagram-profil efterfølgende er blevet lukket.

- Det betyder vel, at min stemme i debatten har været for voldsom, og at det har skabt for mange ringe i vandet, skriver hun på Facebook.

Instagram har en klar politik om, at indhold, der skaber en reel risiko - eksempelvis ved at øge risikoen for smittespredning - fjernes.

Indholdet gennemgås af det sociale medies indholdsmoderatorer. Og derudover har Instagram 70 uafhængige faktatjek-organisationer tilknyttet, som vurderer indholdet i forhold til, om der bliver fremført falske påstande, oplyste hun.

Facebook
Twitter