Ishøj-unge raser mod Medinas navn

Sangerinden Medina blev bombarderet med æg i weekenden. Ifølge en lille gruppe unge, fordi hun er udfordrende klædt i sine musikvideoer og på scenen.

Når man viser bar hud og bevæger sig som en stripper, så skal man ikke bruge navnet på en muslimsk helligdom som kunstnernavn.

Sådan er tankegangen blandt de unge, der i weekenden kastede æg mod sangerinden Medina, da hun optrådte i Ishøj Byhave.

Røv til publikum

B.T. har talt med en lille gruppe unge andengenerationsindvandrere fra Ishøj, som fortæller avisen, at der ligger religiøse grunde bag angrebet. Det hænger sammen med, at sangerinden bruger samme navn som den hellige by Medina.

- Når hun har et navn, der er så betydningsfuldt for islam, og laver en video, hvor hun viser røv til publikum, så viser hun religionen lort, siger en 16-årig anonym dreng til B.T.

Drengen var ikke selv med ved koncerten. Men han og en kammerat siger til avisen, at de selv er villige til at kaste æg - og sågar sten - efter sangerinden.

Normalt navn i Chile

En scenearbejder ved koncerten fortæller til avisen, at en ung muslim henvendte sig til ham under koncerten. Den unge sagde, at Medina skulle skifte navn, netop på grund af den hellige by.

Medina selv, der under koncerten gav æggekasterne en god gammeldags skideballe vil ikke kommentere sagen. Hun græd efter at have spillet og er dybt rystet.

Hendes manager fortæller, at sangerinden, der rigtigt hedder Andrea Fuentealba Valbak, har valgt navn af grunde, der intet har med religion at gøre.

- I øvrigt er Medina et ganske normalt navn i Chile, hvor hendes far oprindeligt stammer fra, siger manager Martin Buhl til B.T.

Byen Al Medina i Saudi Arabien er hellig for alverdens muslimer. Her ligger profeten Muhammed begravet. Byen er i Islam den næsthelligste efter profetens fødeby, Mekka.

Kilde: Ritzau