Islamister raser over South Park

Skaberne af South Park bliver truet med at få skåret halsen over, fordi de har vist profeten Muhammed udklædt som en tøjbamse.

I den populære tegneserie South Park risikerer en uskyldigt udseende bamse at få alvorlige konsekvenser for seriens ophavsmænd, Trey Parker og Matt Stone.

Bamsen er nemlig i virkeligheden (i South Park) den muslimske profet Muhammed i forklædning, fremgår det af det seneste afsnit af kulttegneserien South Park, skriver bt.dk.

Afsnittet har fået en yderligtgående muslimsk gruppe til at advare de to tegnere bag serien - Matt Stone og Trey Parker - om, at tøjbamsen er en krænkelse af islam, som straffes med døden.

- Vi må advare Matt og Trey om, at det, de gør, er dumt, og at de formodentlig vil ende som Theo Van Gogh for at vise det her afsnit. Dette er ikke en trussel, men en advarsel om realiteten i, hvad der vil ske med dem, står der på hjemmesiden Revolutionmuslim.com.

Skribent: Ikke en trussel

Advarslen er ledsaget af et billede af filminstruktøren Theo van Gogh - der fik skåret halsen over efter at have lavet en film om kvindevold i den muslimske verden - og en prædiken af den ekstremistiske islamiske prædikant Anwar al-Awlaki, hvor han opfordrer alle muslimer til at dræbe dem, der krænker Allah og Muhammed.

På hjemmesiden kan man også finde filmskabernes adresser, men alligevel nægter artiklens forfatter, Talhah al Amrikee, over for CNN, at den er ment som en trussel, men at den blot skal give folk en mulighed for at protestere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk