Jazzviolinisten Finn Ziegler er død

Musikeren og violinisten Finn Ziegler er død. Finn Ziegler var en af dansk jazz' mest markante, alsidige og folkekære skikkelser. Han blev 70 år.

Jazzviolinisten Finn Ziegler er død, 70 år gammel. Han døde natten til søndag i sit hjem, efter at være blevet opereret for cancer i kæben.

Finn Ziegler var en af dansk jazz' mest markante, alsidige og folkekære skikkelser. Ziegler var musikeren med den smittende musikalitet, som ofte blev videresendt til publikum med et karakteristisk, lunt smil.

Uddannet på musikkonservatoriet

Oprindeligt blev Finn Ziegler uddannet som violinist på det Kgl. Danske Musikkonservatorium, men allerede i studietiden stod det klart, at det ikke skulle blive en karriere, hvor Bach, Mozart og Beethoven kom til at præge repertoiret.

I stedet blev det jazzforbillederne Stan Getz, vibrafonisten Milt Jackson og violinisterne Svend Asmussen, som satte gang i Zieglers jazzkarriere.

La Fontaine og Zieglers Hjørne

Selv om Finn Ziegler nåede vidt omkring i sit musikalske liv, blev en væsentlig del af hans tid spenderet på særligt to københavnske spillesteder.

Fra begyndelsen af 1970'erne var det La Fontaine, som han var medejer af frem til 1986, og i 1990'erne var det Finn Zieglers hjørne på Frederiksberg.

I løbet af hans karriere blev Finn Ziegler fulgt af sin tro følgesvend, cigaren, som ofte sad i munden på Ziegler, når han tog violinen frem.

Finn Ziegler nåede at medvirke som musiker og kapelmester på omkring 1000 pladeindspilninger og har komponeret over 200 kompositioner.