'Jeg er også gay': Her er de største Youtube-succeser i 2018

Homoseksualitet er emnet i flere af årets mest populære, danske Youtube-videoer.

Morten Münster og Julia Sofias videoer er blandt de absolut mest populære Youtube-videoer i Danmark i 2018. (© Morten Münster YouTube / NobleNordic.dk)

- Jeg tror aldrig, jeg har været så nervøs før.

Sådan lyder starten på den mest populære Youtube-video i Danmark i 2018.

Ordene kommer fra 20-årige Morten Münster, som er én af Danmarks største Youtube-stjerner med mere end 300.000 følgere.

- Jeg har vidst i rigtigt mange år, at jeg er til fyre. Ja, I hørte rigtigt, jeg er også gay, lyder det i videoen, der er lagt ud den 15. september.

Den er siden da blevet set, delt og liket i så høj en grad, at den nu topper listen over de mest populære videoer her til lands.

Nummer to og tre på listen er også videoer, der tager udgangspunkt i seksualitet. I videoerne 'Svaret som I har ventet på' og 'Min seksualitet' fortæller youtuberne Fredrik Trudslev og Julia Sofia nemlig åbent om deres homo- henholdsvis flydende seksualitet. Og det er altså noget, brugerne har kunnet spejle sig i.

Du kan se hele listen over de mest populære videoer på Youtube her.

Kristian Møller, postdoc ved IT-Universitetet i København med speciale i digital LGBTQ-kultur, har tidligere forklaret, at folk med LGBT-baggrund (lesbian, gay, bisexual, transgender, red.) altid har været hurtige til at tage teknologi til sig.

- Det har en kæmpe betydning, at folk springer ud i de kanaler, som unge bruger. De unge spejler sig blandt andet i youtuberne og inspireres gennem dem til, hvordan de kan være til stede i verden.

'Sydpå' mest populære musikvideo

På musikfronten er det danske Bro, der har ejet 2018 på Youtube med musikvideoen til 'Sydpå'.

Lyt til 'Sydpå', mens du læser videre.

- Jeg har altid troet på, at det ville blive stort og har troet på mig selv, da jeg ved, at jeg har de bedste folk omkring mig. Men jeg vidste ikke, at det ville blive i 2018, har Bro tidligere sagt til dr.dk.

'Sydpå' var titelsangen til dette års udgave af realityprogrammet 'Paradise Hotel'. Og så er sangen den eneste dansksprogede video, der er kommet med i toppen af listen over årets mest populære musikvideoer i Danmark.

Nummer to på dén liste er Maroon 5 feat. Cardi B med 'Girls Like You', mens nummer tre er Xxxtentacion med musikvideoen til 'Sad!'.

Facebook
Twitter