'Jeg føler, det var supertæt': Vinderpar overrasket efter sejr i Jule- og nytårsbagedysten

Vinderholdet var nervøse for, hvordan det skulle gå efter en finale, hvor alt ikke gik efter bogen.

Fem hold kæmpede om de to vindertrofæer i 'Den store jule- og nytårsbagedyst', men det var altså Anne Tirstrup og Emil Ussing, der endte med at kunne tage de to trofæer med hjem i kufferten. (Foto: Carsten Mol © Dr)

- Vinderen af 'Den store jule- og nytårsbagedyst' 2020 er… Anne og Emil!

Sådan lød det fredag aften, på årets første dag, hvor Anne Tirstrup og Emil Ussing kunne lade sig kåre som vindere af 'Den store jule- og nytårsbagedyst'.

Sammen havde de bagt sig gennem julens og nytårets forskellige afskygninger af kager og konfekt og slået de otte andre deltagere fra dette års sæson, der ligeledes var med i 'Jule- og nytårsbagedysten'.

- Det var megafedt og en kæmpe lettelse. Og særligt, at man kunne dele det med Anne, lyder det fra Emil Ussing, der forklarer, at det føltes som en sejr, de "virkelig kunne stå inde for".

- Vi havde brugt lang tid på at øve, men ikke på den trælse måde, hvor det var en sur pligt. Der var god stemning hele vejen igennem, og det var rigtig fedt at have med i sejren, siger han.

Han lægger heller ikke skjul på, at han var nervøs for, hvordan det skulle gå ham og makkeren, da de nåede finalen, hvor alt ikke gik 100 procent efter bogen og særligt Mads Andersen og Caroline Rigelsen imponerede med deres finalekage.

- Det var lidt af en overraskelse, da de råbte vores navne op, fordi den sidste dag ikke gik helt perfekt. Og jeg føler, det var supertæt. Så vi var bare superstolte.

Succesen for Emil Ussing og Anne Tirstrup skyldes ifølge førstnævnte, at der var styr på samarbejdet mellem dem helt fra start.

- Vi havde en god kommunikation, og hvis der var noget, der gik galt, så var vi hurtige til at komme videre. Og få noget andet til at lykkes. Vi var omstillingsparate og løsningsorienterede, så der var råd til spontanitet, siger Emil Ussing.

Se, hvordan det gik til, Da Emil Ussing og Anne Tirstrup blev udråbt til vindere, i klippet her:

Drillede Mads med tredjeplads

Til daglig bor den 21-årige Emil Ussing i Aarhus, hvor han er arkitektstuderende. I samme by bor også hans holdkammerat Anne Tirstrup samt konkurrenten og vinder af den regulære 'Bagedyst'-sæson, Mads Andersen, og sammen har de tre - samt en praktikant fra produktionsholdet - en madklub, hvor de mødes jævnligt og spiser sammen.

Og for Emil Ussing var det også lidt underligt pludselig at vinde over sin ven Mads Andersen, der ellers strøg igennem sæsonen som vinder tidligere på året.

- Jeg kan huske, jeg sagde til ham, at jeg syntes, det var mærkeligt, for han var jo mit idol. Men så tager man et skridt tilbage og kan jo godt se, det var okay, vi vandt, griner Emil Ussing og fortsætter:

- Efter 'Den hemmelige udfordring' i finalen blev Mads kun nummer tre. Og det havde han aldrig prøvet før. Så der var Anne og jeg da lidt i drillehumør. Men han kan tage det. Det er kun sjovt, at vi kan prikke til hinanden.

Den nyslåede 'Jule- og nytårsbagedyst'-vinder er ikke bleg for at indrømme, at han har lært mange ting fra Mads Andersen ved at kigge ham over skulderen i bageteltet.

- Det var en superfed og ret sjov følelse at stå og vide, at alt det, jeg kunne, havde jeg lært fra dem, jeg lige havde vundet over.

I den normale sæson af 'Den store bagedyst' tidligere på året røg Emil Ussing ud som nummer fem, mens Anne Tirstrup gik hele vejen til finalen. Men nu kan de altså endelig kalde sig 'Bagedyst'-vindere. (Foto: Carsten Mol © Dr)

Vil flytte sammen med kæresten

En anden, Emil Ussing heller ikke lægger skjul på at have lært meget fra, er hans kæreste Caroline Rigelsen, som dannede makkerpar med Mads Andersen i 'Den store jule- og nytårsbagedyst'.

De to fandt sammen under optagelserne til sidste års sæson, og med afslutningen på 'Jule- og nytårsbagedysten' kan parret drage et lettelsens suk og se frem mod et år, hvor de ikke længere skal være konkurrenter.

- Det var da fedt at vinde over hende, og hun under mig det også, men 'Bagedysten' er også det eneste, der har fyldt i mange måneder, så det er fedt at kunne være "normale" kærester igen, siger Emil Ussing.

Faktisk går det så godt for parret, der bor i hver sin del af landet, at fremtidsplanerne måske kan ændre sig i løbet af 2021.

- Vi har snakket om at flytte sammen lidt snarere, end vi egentlig havde talt om til at begynde med. Så alt går, som det skal, lyder det fra Emil Ussing, der også brugte nogle af juledagene med Caroline Rigelsen.

- Hun var heroppe i nogle dage inden jul og julehygge. Og vi kom bare helt ned på jorden efter et langt, hårdt og fedt år. Det var rart at få sat et julepunktum for det hele.

Emil Ussing afslører, at han gav sin kæreste - fra Hedehusene uden for København - et par øreringe og derudover har inviteret hende med på en tur rundt for at se "de mest betydningsfulde jyske fyrtårne" senere på året. Fra Skagen til Sletterhage.

- Hun har godt af at få noget jysk kultur, griner han.

I sommer var Caroline Rigelsen på en uges sommerferie ved Emil Ussings familie i Løkken, og det blev blandt andet til en vandretur til Rudbjerg Knude Fyr. Og det ser ud til, at hun godt kan pakke vandrestøvlerne igen i 2021. (© PRIVATFOTO)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk