- Jeg troede at man skrev bedst fuld

Da Martin Gore fra Depeche Mode for tre år siden stoppede med at drikke, frygtede han, det ville påvirke hans evne til at skrive sange. Men det præcis modsatte var tilfældet, siger han i et interview.

Martin Gore fra Depeche Mode har skrevet hits som Personal Jesus" og "Enjoy the Silence," men mange af hans store oplevelser med bandet er fordampet i en rus af alkohol.

- Der er mange ting fra årenes løb, som jeg virkelig ikke husker, fortalte sangskriveren, da han gav interview til Camilla Jane Lee i forbindelse med bandets koncert i København i går.

Frygtede sangskrivning uden alkohol

Her fortalte han, hvordan hans liv ændrede sig, da han for tre år siden besluttede at stoppe med at drikke.

- Det, at jeg stoppede med at drikke, var en ret stor ting i mit liv. Jeg stoppede halvvejs gennem den sidste tourné, hvilket er en stor bedrift, for den livsstil jeg førte op til det punkt, var ret rock and roll. Og det at stoppe fra den ene dag til den anden var ret utroligt, fortalte Martin Gore i interviewet.

Han forklarede, at han frygtede, at det ville påvirke hans evne til at skrive sange, hvis han lagde alkoholen på hylden:

- Jeg troede på myten om, at det var virkelig svært at skrive, hvis man ikke var på stoffer eller drak. Men da jeg først stoppede, synes jeg det blev meget lettere, siger han.

Før bandet startede indspilningen af albummet Sounds of the Universe, der udkom i april i år, havde han allerede skrevet omkring 22 sange.

- Og det er uhørt. Normalt har jeg skrevet seks sange, så starter vi og tager små pauser, hvor jeg tilføjer til de seks, forklarede han.

Jeg har det ikke forfærdeligt mere

Den nye livsførelse har også betydet, at han nu har mulighed for at opleve de byer som bandet besøger under deres tourné.

- Jeg har det ikke forfærdeligt mere. Jeg vågner og har det godt, jeg træner hver dag og jeg har mulighed for at se de byer vi rejser rundt til, sagde han.

Men på trods af de mange dårlige erfaringer med alkohol, så ville Martin Gore alligevel ikke have gjort noget anderledes i dag:

- Selvom vi begik mange fejl, og jeg personligt begik mange fejl, så ville vi sikker ikke være, hvor vi er idag, hvis vi ændrede noget, fortalte han.

Interviewet med Camilla Jane Lee blev lavet til en specialudgave af musikprogrammet Backstage, der sendes på DR2 til efteråret.

FacebookTwitter