(Foto: Nivikka M. Andersen)

'Jeg vil gøre velgørenhed lidt mere sexet': 24-årige Gabriel vil hjælpe corona-ofre med sin kunst

24-årige Gabriel vil bruge sin kunst til at samle ind til velgørenhed.

Hvordan opnår man sin livsdrøm om at hjælpe andre mennesker, når man hverken har evnen eller tålmodigheden til at sidde mange år på skolebænken for at uddanne sig til eksempelvis læge?

Det spørgsmål har den 24-årige kunstner Gabriel Bødker Johnson længe grublet over, indtil han fik en lys idé til, hvordan han kunne kombinere sin kunst med velgørenhed.

I december satte han 100 små værker til salg, som folk kunne købe med kvitteringer fra velgørenhed. De 100 forskellige værker blev blandt andet sendt til købere i Australien, Dubai og USA.

Nu samler han igen ind til velgørenhed med en onlineudstilling af sine egne værker, hvor de første 15.000 kroner går til et velgørende formål. Udstillingen hedder 'Gabriels Online Art Show' og består af 37 værker

- Min livsdrøm er at hjælpe andre mennesker. Samtidig forsøger jeg at gøre velgørenhed lidt mere sexet og fejre, at andre bliver hjulpet, i stedet for at det altid er med tonen: "Ej, hvor er det synd".

- Jeg er halv nigerianer, og igennem mit freelancejob har jeg rejst meget. Jeg har set, hvor mange mennesker der ikke har det, som vi har det, siger Gabriel Bødker Johnson.

Onlineudstillingen gik i luften i februar, og han har dags dato solgt værker for 11.000 kroner. Når salget rammer 15.000 kroner, har han besluttet sig for at donere pengene til Unicefs mission om at vaccinere børn i tredjeverdenslande.

- Lige nu føler vi os alle sammen rigtig meget frihedsberøvet herhjemme, men hvis jeg bliver syg, ved jeg, at der er en hospitalsseng og en respirator klar, hvis det bliver nødvendigt.

- Sådan forholder det sig bare ikke rigtig mange andre steder i verden, og jeg vil gerne være med til at hjælpe mindrebemidlede med at få deres frihed tilbage, siger den 24-årige kunstner.

Nedenfor kan du se flere værker fra udstillingen 'Gabriels Online Art Show', hvor Gabriel Bødker Johnson fortæller om sine værker, som blandt andet hedder 'Future Ruins', 'No Friends, Only Fans' og 'Stress Reliver'.

Du kan også se andre værker og købe dem her.

 • 'The Bird & The Bees': - Jeg er 24 år gammel, og samfundsmæssigt bliver jeg dermed betragtet som en voksen mand, men jeg har svært ved at se mig selv som specielt maskulin. Derfor står der nede i højre hjørne: "Jeg kommer aldrig til at forstå, hvad det betyder at være en mand," siger 24-årige Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  1 / 10
 • '2021': Teksten lyder: "Vil du have gået i seng med mig, hvis jeg havde flere følgere på Instagram?". Det er en kommentar til, at jeg mener, at vi i denne tidsalder rangerer mennesker ud fra, hvem de er på internettet. Som debuterende kunstner svarer gallerier mig ikke, men de tjekker gerne mine ting ud og holder øje. Men havde jeg haft 50.000 følgere i stedet for 500, havde de måske svaret mig, siger Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  2 / 10
 • 'Future Ruins': - Billedet er en kommentar til telefoner og om, hvordan vi gerne vil huskes. Vi tænker de gamle grækere i store positurer og som atletikkens opfindere, men hvad vil vi huskes for? At vi sad og kiggede på vores telefoner? Det er noget, jeg synes, vi skal til at overveje, siger Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  3 / 10
 • 'Quarantine Daydream': - Sidste år flyttede jeg ind i et studie i indre København. Der var ikke nogen mennesker, fordi corona lige var begyndt. Inden da boede jeg i Farum i tre år, og det var langt væk fra København og mine venner, så jeg var ved at blive lidt bims derude. På vejen ind i studiet fandt jeg en dør, og døren symboliserer, at vi på daværende tidspunkt var bag lås og slå. Men at vi var i det sammen. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  4 / 10
 • 'No Friends, Only Fans': - Når vi snakker om Onlyfans og Instagram - og generelt om telefoner, er det altid i en tone, der siger: "Det er usundt, og det skal man ikke gøre." Platformen Onlyfans er kontroversiel, men behøver man egentlig venner, hvis man har mennesker på nettet, der endda betaler dig for at gøre det, du gør?, spørger Gabriel Bødker Johnson retorisk. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  5 / 10
 • 'What Better Time Than': - Det var en idé, jeg fandt på, da jeg befandt mig i de kasakhiske bjerge uden internet og telefonforbindelse. Der var jeg i to måneder. Når du ikke har muligheden for at tjekke din telefon hele tiden, glemmer du at gøre det. Derfor brugte jeg kun min telefon som ur, hvilket jeg ellers aldrig gør. Men det er vel lidt lige meget, hvad klokken er, for den er jo "nu", siger Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  6 / 10
 • 'George Gets Stressed in Public Places': - Sidste år på dette tidspunkt var min plan at flytte til Berlin, men det skete først om sommeren, da samfundet begyndte at åbne mere op. Jeg opholdt mig i Berlin i en måned, og jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg landede på Berlins hovedbanegård og for første gang i mit liv blev stresset over de mange mennesker. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  7 / 10
 • 'Rice All Night': - Det er et selvportræt af mig, der har talt ris hele natten, som ses oppe i højre hjørne. Risen symboliserer, at når man får lov til at kede sig, får ens hjerne lov til at vandre. Det er vi i dag rigtig dårlige til, fordi vi altid har noget til at beskæftige os med – telefonen. Jeg lyder som en helgen, men det er jeg ikke, fordi jeg bruger selv min telefon sindssygt meget, siger Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  8 / 10
 • 'Danish Architecture Mixed With Red's & Yellow's': - Billedet er en kommentar til Københavns arkitektur. Kigger man på baggrunden og ser bort fra de blå og de røde nuancer, synes jeg, at de øvrige farver symboliserer 80-90 procent af al Københavns arkitektur. Alle bygninger har stort set de her farver, og det kan være enormt hårdt at kigge på, siger Gabriel Bødker Johnson. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  9 / 10
 • 'Stress Reliver': - Forestil dig, at denne stol har været hvid engang. Alt det sorte symboliserer stress. Så når du sætter dig på stolen, suger den al stress ud af din krop. (Foto: Nivikka M. Andersen © Gabriel Bødker Johnson)
  10 / 10