Jeppesen "undskylder" vittighed om Løkke

Politikens blogger Michael Jeppesen har forsøgt sig med den svære kunst at blande journalistik og satire på sin blog. En vittighed om at Lars Løkke Rasmussen skulle have været utro blev taget alvorligt.

Man skal passe på, hvad man skriver i det offentlige rum. For nogle gange går mediemøllen i selvsving, og så kan vittigheder pludselig blive taget alvorligt.

Da BT 11. februar bragte historien om, at Lars Løkke Rasmussen havde drukket rødvin i præsten Kathrine Lilleørs hjem efter klimatopmødet, blev Politikens blogger Michael Jeppesen inspireret og brugte BTs oplysninger i et senere indlæg om Danmarks økonomi:

- Da Lars Løkke sagde, at det lysnede, var det slet ikke konjunkturerne i økonomien, han talte om, men stearinlysene, der spejlede sig i Kathrine Lilleørs hvide krop, skrev Michael Jeppesen, og det skulle han ikke have gjort, mener Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden.

Tøger greb ind

Se og Hør tog nemlig historien for pålydende og citerede Michael Jeppesen for, at statsministeren var utro med præst Kathrine Lilleør, og da ugebladet først havde skrevet historien, var banen kridtet op til BT.

- Politiken hænger Lars Løkke ud som utro, skrev BT, og så var Politikens brand plettet.

- Vi besluttede på et møde på avisen i går at redigere hans blog. Det er ikke Politikens stil at viderebringe udokumenterede rygter om utroskab, og det her kunne vi ikke dokumentere, siger Tøger Seidenfaden i dag til B.T.

Fra Se & Hør til Politikens hjørnekontor

Og den kommentar forstår Michael Jeppesen ikke.

- Jeg ved ikke, om BT har fået fat i Tøgers undskyld-telefonsvarer, siger han.

Til gengæld forstår han godt alle andre parter i sagen.

Se & Hør vil gerne skrive snavs om statsministeren, og BT vil gerne hamre på den størst mulige klokke, som det var filosofien, da BTs nyhedsredaktør Simon Andersen arbejdede på Nyhedsavisen.

Undskylder flere vittigheder

Nu har Michael Jeppesen skrevet en undskyldning til Tøger, hvor han erkender, at det hele var en vittighed. Samtidig undskylder han også, at han på et tidspunkt skrev, at "... Lene Espersen på et tidspunkt på sin seneste ferie på Mallorca tabte sine patter".

Det var nemlig en udokumenteret vittighed, ligesom historien om Lars Løkke Rasmussen og Kathrine Lilleør var en udokumenteret vittighed, forklarer han til DR Kultur.

- Jeg erkender ikke, at det var løgn. Jeg erkender, at det var en vittighed, for det sjove ved vittigheder er jo, at man ikke kan vide om de passer, siger Michael Jeppesen, som har lært noget af miseren.

Svært at lave komik

- Hele den her sag gør det sværere at benytte sig af komik. Eksempelvis har Lars Løkke fået lavet talerstolen lavere i spejlsalen for 1,7 millioner kroner. Der er også skiftet lamper, og baggrunden er blevet lavet lidt mørkere. Sagen har et komisk potentiale, men nu skal man virkelig passe på, hvad man skriver, siger Michael Jeppesen til DR Kultur.

Michael Jeppesen er blandt Politikens mest læste bloggere, og han blev især kendt for at afsløre Venstres superspinenheds opførsel på Facebook. Her dokumenterede han sine påstande med screenshots, og det førte til, at pressemedarbejder hos Venstre, Ditte Okman, forlod sit job.

FacebookTwitter