Jesper fandt kærligheden og drømmehuset: 'Det var aldrig sket uden Den store bagedyst'

30.000 følger med i Jesper Søvndals nye liv som blogger-kæreste og istandsætter.

(Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Dr)

- Jeg havde længe troet, jeg bare skulle bo i Kolding og passe mit arbejde.

Sådan lyder det fra Jesper Søvndal, der i 2017 nåede finalen i 'Den store bagedyst'.

Men sådan skulle det ikke gå.

Programmet blev startskuddet på en livsomvæltning, den tidligere Bagedyst-deltager aldrig havde turdet forestille sig.

- Det var euforisk på en eller anden måde. Da programmet blev sendt, var det ret vildt. Pludselig var der en masse, der kendte mig og hilste på mig. Der var så meget positiv opmærksomhed omkring det show, så jeg gik bare rundt i en lille boble af glæde, siger han.

Og selvom det var konkurrenten Andrea Søllested, der endte med at løbe med sejren i afgørelsens time, så vandt Jesper Søvndal på en anden måde.

Se dommernes bedømmelse af Jesper Søvndals mesterværk i finalen i 2017:

Mødte kærligheden

Inden han stillede op i 'Den store bagedyst', boede Jesper Søvndal i en lejlighed i Kolding, hvor han også arbejdede som grafisk designer hos museet Trapholt, der ligger i byen.

Og selvom det umiddelbart passede den bagelystne fyr fint, så skulle livet som 9-17-lønslave ikke vare evigt.

For cirka fem måneder efter, 'Den store bagedyst' var slut, sagde Jesper Søvndal sit job på Trapholt op.

- Jeg kunne se, at jeg kunne gøre kage til min levevej, hvis jeg afsatte tid til det. Og så måtte jeg altså ud af det fuldtidsjob, siger han og fortsætter:

- Når man har været med i finalen, bliver man kontaktet af en masse promotere, og det kan kaste en masse jobs af sig. Og det har jeg så levet af siden.

Og det er Jesper Søvndal i dag ekstraordinært glad for.

Det var nemlig til et bagearrangement i et storcenter, han mødte sin nuværende kæreste, Johanne.

Hun var hyret af centret til at tage billeder, og kemien mellem de to var så god, at de begyndte at date og altså nu er blevet kærester.

- Jeg var et sted, hvor jeg havde tid og lyst til at få en kæreste, og så var det heldigt, at jeg mødte en, jeg godt gad være kærester med. Og omvendt, griner Jesper Søvndal.

Jesper Søvndal har været kærester med Johanne Mygind siden 2018. Hun har også datteren Augusta fra et tidligere forhold. (© Privat)

Har købt nedlagt skole

Det nye forhold blev også startskuddet til det arbejdsliv, Jesper Søvndal har i dag.

For hans udkårne ernærer sig nemlig som blogger under navnet Nutidensmor.

- Johanne har hjulpet med at udvikle min forretning. Hun lever jo af at blogge og har lært mig vildt meget om, hvordan man skriver om ting, så folk gider at følge med, fortæller Jesper Søvndal, der også har fået samme agent som sin kæreste.

Men ikke nok med det; de to turtelduer har også kastet sig ud i et projekt af enorme dimensioner.

De har købt et gammelt skolehus uden for Odder i Østjylland. Her istandsætter de huset, mens over 30.000 følger med i renoveringen på Instagram.

- Vi er jo lige vanvittige, så vi begyndte ret tidligt i forholdet at tale om, at vi skulle finde hus at bo i, siger Jesper Søvndal og fortsætter:

- Vi var bare fuldstændigt forelskede i det hus. Det er drømmehuset. Jeg har i mange år haft en drøm om et stort, underligt hus på landet. Uden at vide, hvad det egentlig skulle indeholde.

Det er denne nedlagte skole fra 1937, Jesper Søvndal har købt sammen med sin kæreste Johanne. (© Privat)

Åbner bageskole

Men det har Jesper Søvndal fundet ud af nu.

I den store, tilhørende gymnastiksal vil han åbne sig egen bageskole.

- Jeg vil jo bare gerne lave en masse, der har med kage at gøre. For det at lave kage er jo i grunden at lege. Så min drøm er, at folk kommer og lærer at bage deres første lagkager og andre ting, vi har lavet i Bagedysten, lyder det entusiastisk fra Jesper Søvndal, der er glad for at kunne leve af sin passion for kager og bagværk:

Med til skolehuset hører naturligvis også en gymnastiksal komplet med ribber og reb. Det er her, Jesper Søvndals drøm om en bageskole skal udfolde sig. (© Privat)

- Man må på en eller anden måde finde ud af at transformere opmærksomheden fra 'Den store bagedyst', hvis man vil gøre den til en levevej. Man finder ud af, at der kommer et nyt kuld deltagere året efter. Så jeg har arbejdet målrettet på denne her bageskole de seneste mange måneder.

Hvad fremtiden bringer for Jesper Søvndal og hans nye familie er endnu uvist. Men han er ikke tilbageholdende med at kaste taksigelser efter det, der startede det hele.

- Hele mit liv er vendt på hovedet. Alt har ændret sig, og jeg er sikker på, det ikke ville være sket, hvis det ikke havde været for 'Den store bagedyst'.

Sidste gang, Jesper Søvndal var en del af 'Den store bagedyst', var i 'Den store jule- og nytårsbagedyst' sidste år, hvor han dannede par med Andrea Søllested, som slog ham på målstregen i finalen i 2017. (Foto: © Carsten Mol, Dr)

Jespers egne favoritter fra 'Den store bagedyst'

David Hockney-Kage: Her kom min designuddannelse virkelig i spil. Jeg transformerede et kunstværk til en kage, og jeg synes virkelig, det lykkedes. Det provokerede Markus og Katrine, men på den gode måde, hvor de også var blæst bagover. Det er jeg så stolt over.

Vesterhavssnitter: Det var med denne udfordring i første program, jeg opdagede, at jeg faktisk var god til at bage. Jeg synes, historien om en snitte inspireret af Vesterhavet med havtorn, tang og form som et sømærke var sjov.

Mango- og kokoskage: Det var en af de gange, hvor jeg stod på settet med en tegning af kagen uden at være sikker på, om det kunne lade sig gøre. Der var meget improvisation undervejs, og flere gange kom jeg i tvivl, om det overhovedet var godt. Heldigvis endte den smukkere, end jeg kunne forestille mig, og jeg gik hen og vandt mesterbagerforklædet i det afsnit.