Jørgen de Mylius om BBC-vært: Han var englændernes Otto Leisner

Den 77-årige BBC-vært Terry Wogan er gået bort. Et stort tab, fortæller Jørgen de Mylius, der kendte ham gennem mange år.

24 gange har den danske mediepersonlighed Jørgen de Mylius sat sig i kommentatorstolen ved et Melodi Grand Prix. Langt de fleste gange fik han fornøjelsen af at arbejde ved siden den nu afdøde kommentator-kollega Terry Wogan. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Det er et stort tab, at den irske radio- og tv-vært Sir Michael Terence "Terry" Wogan nu er død.

Sådan siger Jørgen de Mylius oven på nyheden om, at den britiske mediepersonlighed er gået bort efter kort tids sygdom.

- Man kan sige, at han var en slags engelsk Otto Leisner, siger Jørgen de Mylius til DR Nyheder.

I 2005 modtog Terry Wogan den prestigefyldte britiske orden MBE (The Most Excellent of the British Empire, der gives til personer, der har repræsenteret deres land på værdig vis. (Foto: © POOL New / Reuters © Scanpix)

De to herrer havde fornøjelsen af at arbejde sammen i mange år, når de begge kommenterede Eurovision.

Der var dog meget stor forskel på deres stil, siger Jørgen de Mylius.

- Han blev berømt for sine uartige og lidt over stregen bemærkninger, som dog altid blev sagt med et smil, siger han.

Mylius havde faktisk lidt svært ved at vurdere, om Terry Wogan overhovedet brød sig om Eurovision. Men han var altid professionel, selvom han førte sig lidt frem.

Berygtet blandt kollegaerne

Selvom der er rigtig mange kommentatorer fra alle de forskellige lande, når et Eurovision afvikles, så skilte Terry Wogan sig ud fra de fleste.

- I kommentator-sammenhænge var han berygtet for, at han aldrig dukkede op selv til kommentatormøderne, siger Jørgen de Mylius.

Terry Wogan ville i stedet sende en stand-in, der tog noter for ham. De fleste kommentatorer ankom til Eurovision op til en uge før, at selve showet starter, for at forberede sig. Men det gad Terry ikke.

- Han dukkede måske op et par dage før og gik altid glip af prøverne, siger han.

Jørgen de Mylius er også flere gange kommet sin kollega til undsætning i kommentatorboksen.

- Så kunne han finde på at spørge: Hvad er det nu, de der fra det der land hedder, kunne han ofte finde på at spørge, siger han.

Herhjemme er den afdøde vært og kommentator mest kendt for at kalde de to danske Eurovision-værter Natasja Crone og Søren Pilmark for "tandfeen og doktor død" på grund af blandt andet det rimfyldte manuskript i 2001.

Briterne sørger

Terry Wogan har været en del af den britiske mediebranche siden 1969, og mange englændere har i forbindelse med hans død utrykt sorg og respekt for hans arbejde. Heriblandt Storbritanniens premiereminister David Cameron.

https://twitter.com/David_Cameron/status/693724667375386624

Facebook
Twitter