Jørgen Leths bog en kassesucces

På trods af - eller netop på grund af - den store ballade omkring Jørgen Leth er forfatterens seneste bog en succes. "Det uperfekte menneske" er allerede på vej i tredje oplag.

På trods af - eller netop på grund af - den store ballade omkring Jørgen Leth er forfatterens seneste bog blevet en kassesucces.

"Det uperfekte menneske", der udkom for knap 14 dage siden, er allerede på vej i tredje oplag fra Gyldendal.

Både hos Arnold Busck, Gads boghandel og Bog & Ide ligger bogen nummer et på bestsellerlisterne over biografier og erindringer.

- Uanset hvad, så vil Jørgen Leths erindringer sælge godt. Han er én, som de fleste mennesker på en eller anden måde er stødt på, hvad enten det er indenfor cykelsport, litteratur eller kunstverdenen. Når han så bliver forsidestof, så er det selvfølgelig også med til at forbedre salget, siger Malene Schioldan, der er bogkoordinator hos Bog & Idé, til Berlingske Tidende.

Heftig medieomtale hjælper

Forlagene forklarer Jørgen Leths store succes med de mange gode anmeldelser og forfatterinterview, der blev bragt omkring bogens udgivelsesdato.

Dertil kom den heftige medieomtale, da Jørgen Leth indrømmede at have smuglet hash og haft seksuelle forhold til unge haitianske piger.

Disse passager førte i sidste uge til at forfatteren opsagde sin stilling som honorær konsul på Haiti. I sidste uge blev Leth fyret som cykelkommentator fra TV 2.

Hjemmeside vil samle underskrifter for Leth

Sagen har bragt flere sind i kog, og en ny hjemmeside på internettet opfordrer nu folk til at skrive under på en protest mod "den senere tids hetz mod Jørgen Leth".

Tirsdag morgen havde 900 forskellige danskere skrevet under. Fra studerende og journalister til læger og invalidepensionister.

Enkelte har dog benyttet lejligheden til at foreslå lignende støttesider for den unge haitianske pige, som Leth havde et forhold til. Andre har skrevet deres støtte til Leth flere gange.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk