Journalisten bag Ghita Nørby-interview: 'Jeg er glad for, hun var i fuldt mentalt vigør'

Iben Maria Zeuthen fra Radio24syv reagerer nu på Ghita Nørbys oplevelse af kontroversielt program.

Iben Maria Zeuthen, journalist på Radio24syv, fortæller, at hun forberedte sig på interviewet med Ghita Nørby på normal vis (Arkivfoto) (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

På trods af udtalelsernes karakter er Iben Maria Zeuthen glad for, at Ghita Nørby nu sætter ord på sin medvirken i radiodokumentaren ‘Hele Danmarks Ghita’ på Radio24syv.

Som journalist var det Iben Maria Zeuthen, der interviewede Ghita Nørby på sin bopæl til programmet, der siden er blevet berømt.

- Hvis Ghita har brug for at efterrationalisere, er det hendes gode ret, og det blander jeg mig ikke i. Det, jeg især er glad for ved hendes udtalelser, er, at hun bekræfter os alle sammen i, at hun mentalt var i fuldt vigør, da hun stillede op, skriver Iben Maria Zeuthen til DR Nyheder i en skriftlig kommentar.

Tog anstød af mikrofon

Ghita Nørby fortalte tirsdag aften for første gang om sin medvirken i programmet ‘Hele Danmarks Ghita’, der blev sendt på Radio24syv i marts.

I radiodokumentaren går skuespilleren og journalist Iben Maria Zeuthen, der interviewede Ghita Nørby, fra start skævt af hinanden.

Ghita Nørby tager fra begyndelsen anstød over journalistens optageudstyr, der bliver beskrevet som en usædvanligt stor mikrofon.

- Du kan da ikke sidde med den modbydelige mikrofon oppe i mit ansigt og tro, at jeg vil tale med dig. Gør du virkelig det? Jeg ved godt, at jeg er skrap, men tror du virkelig på det? Komplet uforskammet, det er, hvad det er, lyder det fra den 84-årige Nørby.

I interviewet kalder Ghita Nørby blandt andet Zeuthen for 'dybt åndssvag', 'overfladisk' og 'sindssyg'.

Havde klar aftale før, under og efter

Ved Nordisk Kulturfestival i Kalundborg forklarede Ghita Nørby, at hun var utryg ved situationen, der nærmest føltes som en voldtægt og et forsøg på at ødelægge hende.

Iben Maria Zeuthen skriver, at den opfattelse er langt fra hendes oplevelse.

- Vi havde en klar aftale før under og efter interviewet, skriver Iben Maria Zeuthen.

- Jeg har forberedt mig, som jeg altid gør, hvilket består i at have et faktaark og to-tre forslag til, i hvilken retning interviewet kan gå, så interviewpersonen har lidt at vælge imellem, og hvad der så sker derefter, kan man selv høre på optagelserne, konstaterer hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk