Julian Assange får egen Hollywood-film

WikiLeaks-stifterens liv bliver til "spændende drama-thriller". Produktionsselskabet bag filmen sammenligner filmen med "Alle præsidentens mænd".

Han er sigtet for voldtægt. Fordømt af adskillige præsidenter verden over. Nomineret til magasinet Time's "Person of the Year".

Og nu får Julian Assange sin egen Hollywood-film.

Produktionsselskabet Josephson Entertainment og Michelle Krumm Productions har sammen købt rettighederne til den kommende biografi "Den farligste mand i verden" skrevet af den australske journalist Andrew Forwler om WikiLeaks-stifteren Julian Assange.

Et spændingsmættet drama med global betydning

Filmen bliver ifølge den amerikanske film-hjemmeside Variety "en spændende drama-thriller" og beskriver ligesom biografien Julian Assange fra hans barndom til tiden som WikiLeaks-talsmand.

- Ligesom "Alle præsidentens mænd" var i sin tid, er "Den farligste mand i verden" denne generations spændingsmættede drama med global betydning, siger produceren Barry Josephson til Variety.

Tankevækkende thriller

Andrew Fowler interviewede Julian Assange i maj sidste år, og ifølge Michelle Krumb er der noget at se frem til.

- Så snart jeg mødte Andrew og læste et par kapitler af hans grundige bog, vidste jeg, at vi med hans utrolig store viden, ville kunne skabe en tankevækkende thriller, siger hun til Variety.

I husarrest i Sverige

Assange stiftede WikiLeaks i 2006 og har offentliggjort blandt andet hemmeligstemplede dokumenter om USAs involvering i krigen i Afghanistan og Irak, om giftdumping, udenretslige drab i Kenya og meget andet.

I øjeblikket er han under husarrest i England, sigtet for voldsægt af to kvinder i Sverige.

Facebook
Twitter