Julie Andrews synger igen

En halsoperation satte Julie Andrews smukke sopranstemme ud af funktion. Men til foråret er den 74-årige Sound of Music-stjerne tilbage med en koncert i London.

For første gang i 30 år går musicalstjernen Julie Andrews på scenen. Det ildrøde hår er blevet dæmpet i intensitet af grå stænk, og stemmen er ikke, hvad den har været. Men nu skal der optrædes igen.

Det kommer ifølge BBC til at ske til maj i Londons O2 Arena, hvor Julie Andrews vil få selskab af et ensemble på fem skuespillere og af Royal Philharmonic Orchestra.

Ved showet vil 74-årige Julie Andrews, der er blevet adlet med tilten "Dame", opføre de største hits og slagere fra sin lange karriere. Så måske kan publikum se frem til at høre nogle af klassikerne fra "Sound of Music", "Mary Poppins" og "My Fair Lady".

Sanger uden stemme i 12 år

Ikke alene er det 30 år siden, Julie Andrews har optrådt for et publikum. Hun har stort set ikke kunnet synge siden 1997. Her blev hendes lyse sopranstemme ødelagt, da hun blev opereret i halsen.

- Jeg har en vidunderlig dyb basstemme, der spænder over omkring fem toner, og det er det, sagde Julie Andrews i et BBC-interview tilbage i 2003.

Siden har hun modtaget eksperimentel behandling og været igennem genoptræning. Og med annonceringen af koncerten tyder meget på, at i hvert fald noget af stemmen er vendt tilbage.

Megastjerne i 60erne

Julie Andrews' karriere nåede toppen midt i 60'erne med rollerne i syngefilmene "Mary Poppins" og "Sound of Music". I 1964 modtog hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i "Mary Poppins".

Året efter måtte hun tage til takke med en nominering til en af de eftertragtede Oscar-statuetter for sin rolle som Maria von Trapp i "Sound of Music.

Nu mere end 40 år efter de bragende succeser i 1960'erne er Julie Andrews så klar til at gå på scenen igen. Og hun glæder sig.

- At skulle optræde igen i mit hjemland på scenen i London er vidunderligt. Det var der, det hele startede for mig, siger Julie Andrews.

FacebookTwitter